19 °C Argos, GR
Οκτώβριος 19, 2019

«Έπαιξε η τσαμπούνα δυνατά…» στην εκδήλωση της «Ελληνικής Παράδοσης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου «Ελληνική Παράδοση» με τίτλο: «Παίξε τσαμπούνα δυνατά, παίξε τουμπί γεμάτα…»!

Ο ήχος της τσαμπούνας, της γκάιντας, του βιολιού με το λαούτο, του μαντολίνου, του κλαρίνου και του ζουρνά με το νταούλι και το ντέφι, μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, πάντα σε συνδυασμό με όμορφα τραγούδια και μελωδίες και την απόλυτη έκφραση όλων αυτών, που είναι ο χορός!

Οι χορευτές του συλλόγου μας, έδωσαν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό και μας παρουσίασαν χορούς, έθιμα και τραγούδια από το χοροστάσι της πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας, τους χορευτές μας και την χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού για την εξαιρετική παρουσία τους!!!

Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι ήταν οι μουσικοί μας:

– Κώστας Μήτσης (τραγούδι)
– Κων/νος Λιόντος (κλαρίνο)
– Βασίλης Αθανασιάς (βιολί)
– Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο)
– Πέτρος Μήτσου (γκάιντα, τσαμπούνα, ζουρνάς)
– Πετρος Παπαγεωργίου (κρουστά).

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η έναρξη της εκδήλωσης με χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, όπου και είχαμε την τιμή να μας συνοδεύουν δύο αυθεντικοί παραδοσιακοί οργανοπαίκτες από την βόρεια Κυνουρία,ο Αλέξανδρος Κασκαμπάς με την πίπιζα και ο Χαράλαμπος Καμπύλης με το τούμπανο…

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας!!!

Υπεύθυνοι διδασκαλίας ήταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μανώλης Γύφτος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Ρόδη, Σοφία Δέδε, ενώ για την χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού, ο καθηγητής μουσικής, Σπύρος Μαρίνης.

Υπεύθυνη ιματιοθήκης ήταν η Βούλα Νικητοπούλου Δαμάλα, ενώ στην παρουσίαση του προγράμματος η Χριστίνα Μποζιονέλου.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές, τον Άρη Τζονευράκη για την πάντα πολύτιμη βοήθειά του με τις φορεσιές και, κυρίως, όλα τα μέλη μας που βοήθησαν στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και που στηρίζει την προσπάθειά μας, εδώ και 27 χρόνια, να κρατήσουμε ζωντανό και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το μεγάλο αγαθό της Ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης!

Οι δράσεις του συλλόγου μας θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού!

Οι εγγραφές για την νέα χορευτική χρονιά θα πραγματοποιηθούν 9-27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1η Οκτωβρίου!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Περισσότερα Άρθρα

100 χρόνια από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου

Τα 100 χρόνια ίδρυσης του, από τον Ιανουάριο του 1919, εορτάζει εφέτος, ο Εμπορικός & Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «ο ΕΡΜΗΣ». Κυριολεκτικά ένας ολόκληρος αιώνας,διαχρονικής προσφοράς υπηρεσιών και προϊόντων, προς τους εκατοντάδες χιλιάδες διαχρονικά επισκέπτες, παραθεριστές, τουρίστες και φυσικά μόνιμους κατοίκους της κοσμοπολίτικης και πανέμορφης πόλης μας. Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ο Εμπορικός μας Σύλλογος, διοργανώνει […]

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019 – Το πρόγραμμα

Aνακοινώθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο η ανακοίνωση του ενός συνοπτικού προγράμματος που περιλάμβανε τις δράσεις της Μικρής και Μεγάλης Επιδαύρου. Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος «ζητούμενο σ’ ένα “ελληνικό φεστιβάλ” δεν είναι µόνο η υποστήριξη της σύγχρονης […]