10 °C Argos, GR
31 Μαρτίου, 2020

Αμφισβητούν τις αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο Κρανιδίου…

«Διάτρητες» χαρακτηρίζουν με επιστολή τους τις αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο Κρανιδίου «Ερμής» ο Κωστής Κρητικός και η Αθηνά Πυρπιρή, τα δυο από τα τρία μέλη που εκδήλωσαν πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα αλλά όπως υποστηρίζουν “ο πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε επίμονα το δικαίωμα να συγκροτήσουν νέο ψηφοδέλτιο με την προσθήκη και άλλων ενδιαφερομένων υποψηφίων, και τους εξανάγκασε να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι”.

Μετά από αυτό “αποφάσισαν να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους καθώς και των υπολοίπων μελών του συλλόγου, και την εξόφθαλμη κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά του προέδρου”.

 

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΥΡΠΙΡΗ

 

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου, αποφάσισε να τελέσει αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Συμβουλίου για την διετία 2019-2021, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.
Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όμως για την τέλεση των αρχαιρεσιών, κάθε άλλο παρά δημοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς η επί 4 συνεχόμενες θητείες εκλεγμένη διοικούσα αρχή αποφάσισε για άλλη μια φορά να κινήσει τις διαδικασίες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πίσω από κλειστές πόρτες.
Πιο συγκεκριμένα, παραβιάζοντας κατάφορα το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου « ΕΡΜΗΣ», πραγματοποίησε Γενική συνέλευση στις 27/11/2019 κατά την οποία, παρουσία πολύ μικρού αριθμού μελών, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή αρχαιρεσιών και η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ, την Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπους στην ΠΟΕΕ.
Η διοικούσα αρχή, όντας επαρκώς και εγκαίρως προετοιμασμένη, ανακοίνωσε άμεσα ολοκληρωμένο παραταξιακό ψηφοδέλτιο, αιφνιδιάζοντας τα παρόντα μέλη με την εσπευσμένη διεξαγωγή εκλογών, μη ενημερώνοντας επαρκώς και εγκαίρως όλα της τα μέλη και μη δίνοντας την δυνατότητα στα μη ενήμερα μέλη να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Από τα παριστάμενα μέλη, πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα εκδηλώθηκε από την κα Πυρπιρή Αθηνά, τον κο Κρητικό Κωνσταντίνο και τον κο Κοντογιάννη Ιωάννη, στους οποίους ο πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε επίμονα το δικαίωμα να συγκροτήσουν νέο ψηφοδέλτιο με την προσθήκη και άλλων ενδιαφερομένων υποψηφίων, και τους εξανάγκασε να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι.

 

Οι 3 υποψήφιοι, αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο διαλόγου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου, και αφού του υπέδειξαν επανειλημμένα, τις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις του καταστατικού, αποφάσισαν να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους καθώς και των υπολοίπων μελών του συλλόγου, και την εξόφθαλμη κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά του προέδρου.

 

Προέβησαν δε άμεσα σε εξωδικαστικές διαδικασίες, καταγγέλλοντας και ζητώντας την μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες με βάση τα άρθρα του καταστατικού και τις διατάξεις του Αστικού κώδικα.
Η δημόσια ανακοίνωση για την διενέργεια ων αρχαιρεσιών στις 5/12/2019, έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, στο προφίλ που διατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κρανιδίου στο Facebook (Το οποίο παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι δημόσιο, και άρα ΔΕΝ είναι ορατό σε όλους), αιφνιδιάζοντας έτσι τους επιχειρηματίες του Κρανιδίου, που πιθανόν να ενδιαφέρονταν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, παραβιάζοντας έτσι εκ νέου τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα δικαιώματα τους.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης , το καλώς εννοούμενο συμφέρον του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου, επιβάλλει την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κατά την λήξη της θητείας της απερχόμενης Διοίκησης, με σκοπό την ανάδειξη μιας νέας, δυνατής και αντιπροσωπευτικής ομάδας, η οποία, νομιμοποιούμενη από τα μέλη, να προβάλλει τα αιτήματα του επιχειρηματικού κλάδου, να επιδιώξει το συντονισμό της δράσης της με όλα τα ομοειδή σωματεία της χώρας μας και να εκπονήσει σαφές πρόγραμμα δράσης για την προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των επιχειρηματιών του Κρανιδίου.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ιωάννης Μαλτέζος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Καλαμάτα

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε χθες το πρωί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα: «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους – το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία». Το παρόν έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος που σημείωσε πως:  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο […]

Γιώργος Καχριμάνης: Πώς ρυθμίσαμε τα οικονομικά του Δήμου Ναυπλιέων

Η δήλωση του Γιώργου Καχριμάνη, υποψήφιου με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κωστούρου: Πρίν από 5 χρόνια με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο. Προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνη σας και να τιμήσω μέχρι τέλους αυτή την εντολή, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου τον Σεπτέμβρη του 2014 […]