17 °C Argos, GR
31 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων : Διαχείριση οικιακών απορριμμάτων – Οδηγίες προς τους δημότες Στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου θα γίνονται εμβολιασμοί παιδιών έως 2 ετών με προσυνεννόηση Τα νέα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο Δύο Ιερείς τελούν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής από το στούντιό τους στη Νέα Κίο Εργάτες στο Σύνταγμα ανακάλυψαν οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Αποκλείστηκε η περιοχή

Από την πρώτη μέρα χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα

Μαλτέζος

Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, η μεταφορά των μαθητών ξεκινάει κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως τόνισε οφείλεται στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που πέρασε άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση καθώς και στην ετοιμότητα της Περιφερειακής αρχής του Παναγιώτη Νίκα.

 

Δείτε το βίντεο

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μετά τη δημοσίευση Νομοθετικής ρύθμισης στις 31/08/2019 σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέδωσε άμεσα απόφαση στις 4/9/2019, με την οποία ανέθεσε την εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να μετακινούνται με ασφάλεια και δωρεάν από την πρώτη κιόλας μέρα.
Η αρμόδια υπηρεσία μας έχει ήδη στείλει τους πίνακες δρομολογίων στα σχολεία μέσω των διευθύνσεων εκπ/σης, προκειμένου να ενημερώνουν γονείς και μαθητές για τον τρόπο που θα μετακινούνται τα παιδιά. Επίσης έχει ενημερώσει τους αναδόχους για την εκτέλεση των δρομολογίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τα αιτήματα των σχολικών μονάδων.
Η μεταφορά μαθητών καλύπτεται στο 100% με τους τρείς τρόπους που αναφέρει η ΚΥΑ και κάθε νέο αίτημα ή ειδική μεμονωμένη περίπτωση και ανάγκη που θα προκύψει θα εξετασθεί άμεσα ώστε να ικανοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Οι μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες (εκπαιδευτικές-μαθησιακές κλπ) έχει προβλεφθεί να μεταφέρονται με μικρά οχήματα για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης έχει προβλεφθεί η μεταφορά παιδιών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΡΟΜΑ) προς και από τις σχολικές μονάδες φοίτησής τους.
Για τις ώρες κίνησης και διαδρομής των οχημάτων (λεωφορείων και ταξί) οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τις σχολικές μονάδες, μετά από συνεννόηση με τους αναδόχους.
Σας ενημερώνω ότι πρωταρχικός στόχος μου είναι ασφαλής, εύρυθμη, έγκαιρη και αποτελεσματική μετακίνηση των μαθητών από την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Βραδιά ανάγνωσης Κωστή Παλαμά στο Φουγάρο, στο Ναύπλιο

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου σας καλεί σε μια ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον Κωστή Παλαμά. Σ’ έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές αλλά και ανανεωτές της νεοελληνικής ποίησης, που αποτέλεσε την κεντρική μορφή της λογοτεχνικής “γενιάς του 1880” και της αποκαλούμενης “Νέας Αθηναϊκής Σχολής”. Τιμούμε τον πολυγραφότατο ποιητή, διαβάζοντας έργα του, που ένωσαν τα στοιχεία του […]