13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Νέα Τίρυνθα

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας στο Δήμο Ναυπλιέων.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Χθες, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Πορτοκαλούσας όπως οι ντόπιοι ονομάζουν, σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών.

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια, μιας και το κύριο προϊόν της περιοχής είναι το πορτοκάλι και στολίζουν το ναό με αυτά.

Περισσότερα Άρθρα

Λευτέρης Αυγενάκης: Νοικοκύρεμα και Διαφάνεια παντού!

Περίπου 5.000 Σωματεία της χώρας μας ανταποκρίθηκαν ως τώρα στην πρώτη φάση προεγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που για πρώτη φορά δημιουργείται σε ειδική πλατφόρμα της ΓΓΑ. Είναι βέβαιο ότι, σε πείσμα κάποιων λίγων που βολεύονταν στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια και στα δεκάδες σωματεία «σφραγίδες», εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να νοικοκυρευτεί το τοπίο, να μπει […]

ΣΑΟΟ: Εορτή της Αναλήψεως στο εξωκκλήσι της Aνάληψης στον Bράχο της Πηγής

Την Πέμπτη 25/5/2023, εορτή της Αναλήψεως  Κυρίου, εορτάζει το εξωκκλήσι της Aνάληψης  στον Bράχο της Πηγής, την φροντίδα και επιμέλεια του oποίου έχει αναλάβει o Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ]. Tην παραμονή της εορτής, σήμερα Tετάρτη 24/5, ώρα 7 μ.μ., θα τελεστεί  Mέγας  Eσπερινός μετά  Aρτοκλασίας και Λιτάνευση της  Ιεράς  Εικόνας. Ανήμερα της εορτής, ώρα […]