19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βιβλίο για “Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο” παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο”.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθύντρια της σειράς ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και εκ των Επιμελητών του βιβλίου, ο κ. Μανόλης Κούμας Διδάκτωρ Ιστορίας ΕΚΠΑ, Διδάσκων του ΕΑΠ και ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, εκδότης.
Συντονίζει ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Για το βιβλίο

Το βιβλίο διερευνά τις ρίζες, την εξέλιξη και την επίδραση του ίδιου του Ψυχρού Πολέμου στα Βαλκάνια αφενός και το ειδικό βάρος των τοπικών συνθηκών και πιέσεων αφετέρου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας δεκαέξι ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και καθηγητών διεθνών σχέσεων. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια ρηξιλέλευθη συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία.

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί του Πολυχώρου Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ τo Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00.

Οι συνδιοργανωτές εκφράζουν τη βεβαιότητα πως θα τιμήσετε με την παρουσία σας μια τόσο σημαντική εκδήλωση, την πρώτη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας για το 2020.

Σας περιμένουμε όλους!

Περισσότερα Άρθρα

Γαλλία: Αντικέρ σκότωσε τον φορολογικό επιθεωρητή που πήγε να του κάνει έλεγχο και μετά αυτοκτόνησε

Ένας Γάλλος αντικέρ στη βόρεια Γαλλία σκότωσε τον φορολογικό επιθεωρητή που πήγε να του κάνει έλεγχο και στη συνέχεια ο παλαιοπώλης αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι τοπικές αρχές. Ο εισαγγελέας του Αράς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δύο ελεγκτές της εφορίας, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έφτασαν στο σπίτι του υπόπτου τη Δευτέρα, για να πραγματοποιήσουν […]

Ανδρέας Πουλάς: «Πανελλαδικές αντιδράσεις για το προωθούμενο νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών»

Ερώτηση σχετικά το νομοσχέδιο, που κυκλοφόρησε ως πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη ξεσηκώσει τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ενώ δεν αντιμετωπίζονται τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών, προωθούνται ρυθμίσεις που μετατρέπουν τις λαϊκές αγορές σε υποκαταστήματα εταιρειών, κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς μαζί με άλλους βουλευτές του […]