10 °C Argos, GR
Μάιος 25, 2019

Γιάννης Μανιάτης: «Σκάνδαλο 630 εκατομ. € στο αεροδρόμιο»

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ.,  Γιάννης Μανιάτης, ήταν ο εισηγητής του κόμματος του  στην Επιτρ. Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου.

Επεσήμανε μεταξύ των άλλων:

1. Αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τα 480 εκατ. € που είχε εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, μετά το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανήλθε στα 1,115 δις €.

2. Αποτελεί την ταφόπλακα του ήδη αποβιώσαντος, ουσιαστικά μηδέποτε υπάρξαντος, δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλιβερές παραστάσεις με παρουσιάσεις βιβλίων για τον Παπανδρέου, όπου πρωτοστατεί το αγλάισμα της Κεντροαριστεράς, η κα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ.

4. Το 1995, η πατριωτική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ανδρέα Παπανδρέου αναδιαπραγματεύθηκε την κακή σύμβαση της Ν.Δ., με τελικό κέρδος 330 εκατ. € (σε τιμές 1995), σύμφωνα με την Ernst & Young.

5. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος αποικίας, με δουλική και ασύγνωστη υπακοή. Αδιανόητο, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Τσακαλώτος, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Παπαδημητρίου), να αποδέχονται την κατά 56% υποκοστολόγηση του κορυφαίου δημόσιου αγαθού, που είναι το Αεροδρόμιο των Σπάτων, χωρίς καμία επίπτωση σε κανέναν.

6. Συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας να μην κληθούν φορείς να καταθέσουν στην επιτροπή, όπως π.χ. το ΤΑΙΠΕΔ και το Δ.Σ. του ΔΑΑ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ενοχή της κυβέρνησης, που δεν καταθέτει τα αναγκαία έγγραφα.

7. Ποια ήταν τα οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, που έδωσαν απόκλιση 631 εκατ. €; Ποιες οι εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων;

8. Απαράδεκτο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να μη δίνει στη δημοσιότητα την εισήγηση και την απόφασή της και να αυτοευνουχίζεται, εκχωρώντας εν λευκώ στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο των διαπραγματεύσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς καμία πληροφόρηση και δυνατότητα αξιολόγησης από τη Βουλή.

9. Διπλή η ενοχή της κυβέρνησης από τη βιασύνη να κυρώσει τη σύμβαση, πριν δημοσιευθεί η γνωμοδότηση – χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες το ιστορικό και την τεκμηρίωση της κάθε απόφασης.

10. Αποκρύπτονται επίσης από τη Βουλή τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΔΑΑ με τους 4 εκπροσώπους του δημοσίου, που έχουν ορισθεί, προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

11. Για όλους τους παραπάνω λόγους επιφυλασσόμεθα, μέχρι να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα για την απόφασή μας εν όψει της Ολομέλειας

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μανιάτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση υποθάλπει βίαιο λόγο και πράξεις»(video)

Στο στούντιο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα», με τους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου, ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Αργολίδος με το ΚΙΝ.ΑΛ., Γιάννης Μανιάτης. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει η  τρομοκρατική επίθεση μπροστά στον Αγ. Διονύσιο Αθηνών. Ο κ. Μανιάτης, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για το θέμα αυτό:  ►Τα κράτη υπάρχουν, για να προστατεύουν τη ζωή […]

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 10,8 μονάδων για την ΝΔ στις ευρωεκλογές

  Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης και ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι κοντά στο 3%.   Στις 10,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα μεγάλη […]