31 °C Argos, GR
Αύγουστος 19, 2019

Γιάννης Μανιάτης: «Σκάνδαλο 630 εκατομ. € στο αεροδρόμιο»

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ.,  Γιάννης Μανιάτης, ήταν ο εισηγητής του κόμματος του  στην Επιτρ. Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου.

Επεσήμανε μεταξύ των άλλων:

1. Αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τα 480 εκατ. € που είχε εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, μετά το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανήλθε στα 1,115 δις €.

2. Αποτελεί την ταφόπλακα του ήδη αποβιώσαντος, ουσιαστικά μηδέποτε υπάρξαντος, δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλιβερές παραστάσεις με παρουσιάσεις βιβλίων για τον Παπανδρέου, όπου πρωτοστατεί το αγλάισμα της Κεντροαριστεράς, η κα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ.

4. Το 1995, η πατριωτική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ανδρέα Παπανδρέου αναδιαπραγματεύθηκε την κακή σύμβαση της Ν.Δ., με τελικό κέρδος 330 εκατ. € (σε τιμές 1995), σύμφωνα με την Ernst & Young.

5. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος αποικίας, με δουλική και ασύγνωστη υπακοή. Αδιανόητο, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Τσακαλώτος, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Παπαδημητρίου), να αποδέχονται την κατά 56% υποκοστολόγηση του κορυφαίου δημόσιου αγαθού, που είναι το Αεροδρόμιο των Σπάτων, χωρίς καμία επίπτωση σε κανέναν.

6. Συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας να μην κληθούν φορείς να καταθέσουν στην επιτροπή, όπως π.χ. το ΤΑΙΠΕΔ και το Δ.Σ. του ΔΑΑ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ενοχή της κυβέρνησης, που δεν καταθέτει τα αναγκαία έγγραφα.

7. Ποια ήταν τα οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, που έδωσαν απόκλιση 631 εκατ. €; Ποιες οι εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων;

8. Απαράδεκτο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να μη δίνει στη δημοσιότητα την εισήγηση και την απόφασή της και να αυτοευνουχίζεται, εκχωρώντας εν λευκώ στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο των διαπραγματεύσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς καμία πληροφόρηση και δυνατότητα αξιολόγησης από τη Βουλή.

9. Διπλή η ενοχή της κυβέρνησης από τη βιασύνη να κυρώσει τη σύμβαση, πριν δημοσιευθεί η γνωμοδότηση – χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες το ιστορικό και την τεκμηρίωση της κάθε απόφασης.

10. Αποκρύπτονται επίσης από τη Βουλή τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΔΑΑ με τους 4 εκπροσώπους του δημοσίου, που έχουν ορισθεί, προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

11. Για όλους τους παραπάνω λόγους επιφυλασσόμεθα, μέχρι να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα για την απόφασή μας εν όψει της Ολομέλειας

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δημήτρης Καμπόσος δίνει την μεγάλη νίκη στον Παναγιώτη Νίκα

Μεγαλειώδης η σημερινή συγκέντρωση στο Pantazis Royal για τη στήριξη του Παναγιώτη Νίκα με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον όγκο της συγκέντρωσης αλλά και τον παλμό και τον ενθουσιασμό της. Κύριος υπεύθυνος για αυτή τη φανταστική εκδήλωση είναι ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, […]

«Τελεσίγραφο» Θεοδωράκη σε Δανέλλη

Σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης  και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης, ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα προσέλθει με κομματική πειθαρχία στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Είναι λοιπόν προφανές ότι εάν ο κ. Δανέλλης επιμείνει στη θετική του […]