31 °C Argos, GR
Αύγουστος 17, 2019

Για μια δίκαιη κοινωνία, για μια βιώσιμη οικονομία

Άρθρο του Παύλου Χρηστίδη *

Με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος που άνοιξε το 2009. Ήταν τότε που η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε, κατα γενική ομολογία πλέον όλων των ψύχραιμων και αντικειμενικών παρατηρητών εντός και εκτός Ελλάδας, στην κυβέρνηση Παπανδρέου μια χρεοκοπημένη χώρα με ένα θηριώδες έλλειμμα. Το σημερινό πολιτικό τοπίο, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το αποτέλεσμα μιας σιωπηρής σύμπραξης, ενός αμοιβαίου “δούναι και λαβείν”. Η Νέα Δημοκρατία πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ασυλία για την ευθύνη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ως αντάλλαγμα την στήριξη της «καραμανλικής» συνιστώσας στην κυβέρνηση του προκειμένου να επιβιώσει σε κρίσιμες στιγμές αλλά και να αλώσει το βαθύ κράτος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Παράλληλα και οι δύο, φανερά και ενορχηστρωμένα, έριχναν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δελεάσουν και να προσελκύσουν ψηφοφόρους και στελέχη.

Στο Κίνημα Αλλαγής, το γνήσιο εκφραστή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές που συντηρούν τις ανισότητες και αδιαφορούν για τα δικαιώματα, τις μετακινήσεις πληθυσμών, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή μπροστά στο πρόσκαιρο οικονομικό κέρδος. Απέναντι όμως και στις λαϊκίστικες πολιτικές που καλλιεργούν το διχασμό και θυσιάζουν την ευημερία των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο βωμό του τυχοδιωκτισμού.

Οι πρόσφατες νίκες των σοσιαλιστών στην Ισπανία και τη Φινλανδία μας δείχνουν το δρόμο. Αποτελούν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι όταν ακολουθείς πιστά και με πάθος τις αρχές σου θα έρθει και η ανταμοιβή, οι πολίτες θα σε ακούσουν. Εμείς προτείνουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην κοινωνική συνοχή, την πραγματική και ουσιαστική ισότητα των φύλων, στη δίκαιη κατανομή των κερδών και των ευκαιριών από την 4η βιομηχανική επανάσταση αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εκεί που οι δεξιοί και αριστεροί λαϊκιστές προσπαθούν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους τα προοδευτικά κινήματα δείχνουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο δύσκολες προκλήσεις. Ότι μπορούμε να προσφέρουμε ευημερία, που να μοιράζεται δίκαια και χωρίς να καταστρέφουμε τον πλανήτη μας. Για να δώσουμε στους πολίτες την ελπίδα ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν την κοινωνία πιο δίκαιη και την οικονομία πιο βιώσιμη.

Παύλος Χρηστίδης είναι βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Περισσότερα Άρθρα

Αναβάθμιση της περιοχής του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο

Οπως ανακοινώνει ο Δήμος Ναυπλιέων: Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑ (ΝΑΥΠΛΙΟ)» Παπανικολάου ,Φωτομάρα και καθέτων, προϋπολογισμού 1.162.000,00 €. Το έργο ανάπλασης αφορά στην πεζοδρόμηση και αναβάθμιση της περιοχής του Ψαρομαχαλά και περιλαμβάνει την πλακόστρωση της, την επισκευή των μαρμάρινων ή τσιμεντένιων σκαλοπατιών στις δρομόσκαλες, την ανάδειξη των αρχαίων κρηνών ,την επισκευή ή […]

Ερντογάν: Θα ρίξουμε τους Έλληνες στην θάλασσα – Νέες απίστευτες προκλήσεις (video)

Για μια ακόμα φορά επέλεξε να προκαλέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος του στην Σμύρνη απήγγειλε τους στίχους ενός παραδοσιακού τραγουδιού που… εξυμνεί την σφαγή των Ελλήνων! “‘Ομορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να […]