9 °C Argos, GR
28 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Κορονοϊός: Εξετάζεται η ένταξη και των επιστημόνων στα 800 ευρώ αντί της κατάρτισης Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη – Αναβάλλονται για τον Ιούνιο οι προκριματικές εκλογές των κομμάτων Π.Ψυχογυιός: Επιστημονικές ομάδες – Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πολίτες β κατηγορίας Δήμος Ερμιονίδας: Οδηγίες για την εκτύπωση “Βεβαίωσης μετακίνησης για σίτιση αδέσποτων ζώων” Κορονοϊός: Μέτρα ελάφρυνσης της ΔΕΗ για τους καταναλωτές

Γ. Μανιάτης από τα Χανιά: «Να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για αποκατάσταση των ζημιών»

Οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι πολύ μεγάλες, τόσο στις βασικές υποδομές, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις. Σε ορισμένες δε περιοχές υπάρχουν ζημιές και σε κατοικίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ενημέρωσαν αναλυτικά το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής για το μέγεθος των καταστροφών και ζήτησαν τη στήριξή του.

Ύστερα από αναλυτική συζήτηση, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής –που αποτελούνταν από τους Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών και Δικτύων, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Έξαρχο, Διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην Διοικητή ΕΛΓΑ, Γιάννη Οικονομίδη, Γραμματέα Τομέα πολιτικής Υποδομών και Μεταφορών Κινήματος Αλλαγής, Ιπποκράτη Μανουδάκη, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, Χρύσα Χαριτάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Χανίων, και τους υποψήφιους βουλευτές Κινήματος Αλλαγής Χανίων Γιώργο Πολιτάκη και Γιάννη Μαργαρώνη – δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα παρακάτω :

1) Την άμεση έκδοση ΚΥΑ κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των ενισχύσεων στους πληγέντες από πλημμύρες κατ’αναλογία παρόμοιων περιπτώσεων.

2) Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θα εξασφαλίσει ασφαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο όλων των κατηγοριών.

3) Την ενίσχυση της Περιφέρειας και των Δήμων σε πόρους και ανθρώπινο τεχνικό δυναμικό ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες εκπόνησης των αναγκαίων μελετών και η κατασκευή των έργων. Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να αξιοποιήσει το μελετητικό απόθεμα ανάλογων τεχνικών κατασκευών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο μεγάλων έργων αυτοκινητοδρόμων ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών.

4) Την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων φορολογουμένων, επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών.

5) Την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για την καταβολή του εφάπαξ πρώτου βοηθήματος και της οικοσκευής, όπως και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των ζημιών σε κατοικίες κι επιχειρήσεις.

6) Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο και τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, και για την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Περισσότερα Άρθρα

Ρύθμιση 120 δόσεων: Πώς θα υπολογίζεται η δόση στην Εφορία [Πίνακες]

Με κλίμακα 7 ή 8 κλιμακίων θα υπολογίζεται ο αριθμός της μέγιστης μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να πληρώνει ο οφειλέτης στην εφορία προκειμένου να τακτοποιήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στην εφορία. Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύπτει με βάση το ατομικό εισόδημα. Σε κάθε κλιμάκιο, θα αντιστοιχεί ένας συντελεστής ο οποίος θα προσδιορίζει το μέγιστο […]

Nomads 2: Ο Στέλιος Χανταμπάκης ο μεγάλος νικητής

Σε αντρική υπόθεση εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός του Nomads 2 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο Γρηγόρης Μόργκαν και ο Στέλιος Χανταμπάκης πάλεψαν σκληρά και άφησαν πίσω τους τις δύο κοπέλες, την Ντάρια Τουρόβνικ και την Αθηνά Κωστοπούλου, που είχαν περάσει μαζί τους στην τετράδα. Τελικά ο Στέλιος Χανταμπάκης μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα […]