29 °C Argos, GR
3 Αυγούστου 2020

Δημήτρης Καμπουράκης : Επίταξη, επίταξη, επίταξη

Η καινούρια μαγική λέξη της αριστεράς, είναι η «επίταξη». Αφού η ελληνική δεξιά τα πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού (πράγμα αδιανόητο για το αριστερό μυαλό τους, διότι μια «αντιλαϊκή κυβέρνηση» δεν νοείται να πράττει ορθώς για το γενικό καλό), βρήκαν αποκούμπι στην επίταξη. «Ναι, τα πάνε καλά, αλλά αν είχαν κάνει επίταξη τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα», λένε.

Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει κάνει επίταξη στα υλικά που υπάρχουν διάσπαρτα στην αγορά και χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συγκεκριμένα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14 Μαρτίου 2020, επιτάχθηκαν αναπνευστήρες, κλίνες νοσηλείας, πάγιος εξοπλισμός κλινών, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης και αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα συνοδά προς τη λειτουργία αναπνευστήρων. Ως μέσα ατομικής προστασίας ορίστηκαν: μάσκες κάθε είδους, μέσα ατομικής προφύλαξης και υγειονομικός ρουχισμός.

Επίσης έχει κάνει επίταξη σε όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Πλήρη, κανονική και δίχως εξαιρέσεις. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τους, σ’ όλα τα κρεβάτια τους, στα μηχανήματα τους και στο προσωπικό τους. Στις ΜΕΘ των ιδιωτικών στέλνει αρρώστους που χρειάζονται εντατική για άλλους λόγους, ώστε να μένουν κενές ΜΕΘ στα κρατικά νοσοκομεία που θα υποδεχτούν τους αρρώστους από κορονοϊό. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εξετάσεις της πελατείας τους έχουν ακυρωθεί, όχι μόνο για να διασπαρεί ο ιός αλλά και για να μείνουν κενά κρεβάτια που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που ξεφύγει η πανδημία.

Όσο για το τεστ εξέτασης για τον κορονοϊό που έγινε τόσος λόγος στην αρχή της κρίσης, τα κρατικά νοσοκομεία έχουν πια όσα αντιδραστήρια χρειάζονται. Απλώς έχει επιλεγεί η μέθοδος να μην εξετάζονται όλοι όσοι το ζητούν, αλλά μόνο αυτοί που παρουσιάζουν συμπτώματα. Το ίδιο ακριβώς σύστημα ακολουθούν υποχρεωτικά και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αυτό που γινόταν στην αρχή με τον κάθε vip που έτρεχε στο Metropolitan ή στο Ιατρικό να εξεταστεί πληρώνοντας αδρά από την τσέπη του, τώρα δεν υπάρχει πια. Η εξέταση έχει μπει στην διατίμηση με τιμές ΕΟΠΥΥ και απαγορεύεται να γίνει σε οποιονδήποτε αν δεν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση ότι ο εξεταζόμενος έχει συμπτώματα.

Άρα αυτά που φωνάζουν στις τηλεοράσεις ότι οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στην εξέταση ενώ οι φτωχοί δεν έχουν, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το σύνολο του συστήματος υγείας της χώρας σήμερα ελέγχεται πρακτικά από το κράτος και είναι ταγμένο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αν τώρα κάποιοι τριγυρνούν στα κανάλια και φωνάζουν «επίταξη-επίταξη» για να ξεσηκώνουν τους αδαείς που δεν γνωρίζουν, είναι άλλης τάξης ζήτημα. Ίσα-ίσα που η ιδιωτική υγεία σήμερα αιμορραγεί οικονομικά με πτώση τζίρου περί το 70% (που έπαιρνε από εύπορους ιδιώτες ή ασφαλιστικές), πράγμα που σημαίνει ότι λίαν συντόμως θα αρχίσει να απολύει κόσμο. Αν το θεωρούν αυτό καλό, τότε με γεια τους με χαρά τους.

Εκτός βέβαια κι αν εννοούν ότι τώρα είναι ευκαιρία να κρατικοποιηθεί συνολικά η ιδιωτική υγεία. Διότι αυτό εννοούν οι φωνακλάδες της επανάστασης. Σα να λέμε πως όταν πέσει χιονιάς και οι περιφέρειες επιτάξουν τις ιδιωτικές μπουλντόζες για να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς δυο εικοσιτετράωρα, είναι ευκαιρία να γίνουν όλες οι μπουλντόζες κρατικές δια παντός. Σαχλαμάρες.

 

Περισσότερα Άρθρα

Κάλαντα από το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας και τα Λυκόπουλα στον Δημήτρη Καμπόσο

Πλημμύρισε από παιδικές φωνούλες το Δημαρχείο του Άργους. Ο Δημήτρης Καμπόσος μαζί με δημοτικούς συμβούλους τα…άκουσαν από το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας, τα Λυκόπουλα και τα Προσκοπάκια του 1ου Προσκοπικού Συστήματος Άργους.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης Martingas στο Δήμο Ναυπλιέων

Στην έδρα του Δήμου Ναυπλιέων βρέθηκε ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Martingas,συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και αντιπροσωπεία δύο μελών της επιτροπή αδελφοποίησης. Η αποστολή βρίσκεται από τις 27 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου στον Δήμο Ναυπλιέων. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Καχριμάνη, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε […]