6 °C Argos, GR
24 Ιανουαρίου, 2020

Δημήτρης Ραψωματιώτης: Το νόμιμο πληρώνεται

Αυτό λοιπόν συμβαίνει, Ερμιονίτες και Ερμιονίτισσες, στον Δήμο σας. Όπως, τελικά ξεδιπλώνεται η πραγματικότητα, φαίνονται και τα αδιέξοδα που δυστυχώς δημιουργήθηκαν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην πρώην και νυν δημοτική αρχή.

Από το τελευταίο συμβάν, χθες 11/12/2019, αποδείχτηκε περίτρανα η πλήρης νομιμότητα της επιχείρησης μας στο πλαίσιο της συλλογής και της μεταφοράς, αλλά κυρίως της πραγματικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου σας.

Αποδείχτηκε περίτρανα, καθώς ο οδηγός της εταιρείας μας, μετά τη διαδικασία της προανάκρισης και της κατάθεσης των εγγράφων νομιμότητας μας, του εδώθει εντολή να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία δική του ή δική μας αξιόποινη πράξη.

Όσο αφορά το Πράσινο Σημείο – Σταθμό Μεταφόρτωσης στη θέση Άγιος Γεώργιος, αυτό που πραγματικά έχει γίνει δεν έγκειται στη δική μας θέληση και ευθύνη.

“Η σωρεία παραβάσεων …….” που με μεγάλη ευκολία λέγεται, γράφεται και αναπαράγεται για ότι αφορά την λειτουργία του Πράσινου Σημείου –Σταθμού Μεταφόρτωσης έχει να κάνει με δύο κατηγορίες, τυπικών βέβαια παρατυπιών, που έχουν σχέση με τις αδειοδοτήσεις, σε καμία όμως περίπτωση ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα της διαχείρισης και την διαφάνεια της λειτουργίας.

Η μια κατηγορία των τυπικών παρατυπιών έχει να κάνει με κατασκευαστικές ελλείψεις των χώρων, για τα οποία όμως με βάση το συμφωνητικό που από την αρχή είχαμε υπογράψει είχαν την ευθύνη να τα πραγματοποιήσουν η ιδιοκτήτρια του χώρου και οι συνεταίροι μας, δηλαδή η οικογένεια Κοντοβράκη.

Όχι μόνο δεν τα πραγματοποίησαν, όχι μόνο δεν μας άφησαν να τα πραγματοποιήσουμε εμείς, έκαναν και απανωτές καταγγελίες σε όλες τις υπηρεσίες για αυτές τις ελλείψεις.

Οι λόγοι, θα φανούν και θα γίνουν γνωστοί, αφού πρώτα αναγνωστούν στις δικαστικές αίθουσες.

Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με την αποδοχή από μέρους μας των απορριμμάτων που ο Δήμος, πέρα από τις υποχρεώσεις της μεταξύ μας σύμβασης, μας παρέδιδε.

Είτε γιατί θέλαμε να δείξουμε την καλή μας θέληση και να μην μείνουν σκουπίδια στους δρόμους, είτε γιατί αναγκαζόμασταν με βάση τη σύμβαση μας και τις έγγραφες απαντήσεις του Δήμου, στα απανωτά δικά μας έγγραφα, σε σχέση με τη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων, συνεχίζαμε να παραλαμβάνουμε και να πληρώνουμε εμείς για ευθύνες και υποχρεώσεις άλλων.

Είτε η προηγούμενη, είτε η τωρινή Δημοτική αρχή, πρέπει να καταλάβουν ότι οι υποχρεώσεις της σύμβασης είναι και από τις δυο πλευρές.

Το νόμιμο πληρώνεται.

Οι δουλειές της νύχτας μπορεί να έχουν άλλο τιμολόγιο, λογική και φιλοσοφία.

Τέλος οι λόγοι που κάποιες φορές η λειτουργία του Πράσινου Σημείου δεν ήταν ομαλή, είχε να κάνει με την ένταση των παραπάνω.

Αν πραγματικά ο Δήμος θέλει σωστή, νόμιμη, και σταθερή διαχείριση των απορριμμάτων του θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί ότι έχει και υποχρεώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε στην διάθεση σας, Ερμιονίτες και Ερμιονίτισσες.

Για τον Όμιλο Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη Ι.Κ.Ε.,
Ραψωματιώτης Δημήτρης

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Γκιόλας: Έγκριση 4 λιμενικών έργων στο Νομό Αργολίδας

ΕΓΚΡΙΣΗ 4 ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 536.559 ΕΥΡΩ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 2-1-2019 ΑΠΟΣΤΑΛΘΗΚΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: Σημαντική αύξηση των […]

Τα αναμνηστικά διπλώματα για την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στο Άργος

Τα Αναμνηστικά Διπλώματα για τη συμμετοχή στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που έγινε στις 10 Μαρτίου 2019, δόθηκαν στους υπευθύνους των Καρναβαλικών Ομάδων. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης ευχαρίστησε για τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της Καρναβαλικής Παρέλασης που έγινε στην πρωτεύουσα του Δήμου Άργους Μυκηνών, το Άργος. Η […]