12 °C Argos, GR
1 Απριλίου, 2020

Εκοιμήθη  ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος

Εκοιμήθη αργά το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κυρός Παύλος.

Ο 72 χρονος Ιεράρχης άφησε την τελευταία του πνοή καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ορίστηκε τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, καθώς τοποτηρητής αναλαμβάνει κατά την τάξη της Εκκλησίας, ο έχων τα πρεσβεία από τις όμορες Ιερές Μητροπόλεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.

Στα 14 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

Περισσότερα Άρθρα

Τέχνη Φωτογραφίας “παρά θίν’ αλός” από το ΔΙΕΚ Ναυπλίου

Τα έργα τους “παρά θίν’ αλός” παρουσίασαν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ναυπλίου που σπουδάζουν την τέχνη της φωτογραφίας. Οι καταρτιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν σειρά φωτογραφιών στη θεματική ενότητα θαλασσογραφία με καμβά το Ναύπλιο, όπου εφάρμοσαν φωτογραφική τεχνική και αισθητική άποψη επηρεασμένοι από τον φωτογράφο της προτίμησής τους. Το αποτέλεσμα το βλέπετε: Εντυπωσιακό…       […]

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Είμαι ασφαλής με το ποδήλατο»

Τη Πέμπτη στις 24/01/2019 και το Σάββατο 02/02/2019, η 1η ΤΟΜΥ  Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους και Άργους «Παιδική Πολιτεία», αντίστοιχα. Το […]