6 °C Argos, GR
18 Φεβρουαρίου, 2020

Επίθεση Νίκα κατά Τατούλη για τον Ταΰγετο (βίντεο)

Επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για την καταστροφή στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη, αλλά και για τις σοβαρές ζημιές στον κάμπο λόγω ΓΟΕΒ και για τη μη έγκριση ιδιωτικών επενδύσεων στα χωριά του Ταϋγέτου.

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή ζητεί την κήρυξη όλου του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επεσήμανε πως η επίσημη έκθεση του ΙΓΜΕ για τις ζημιές στον Ταΰγετο θα παραδοθεί σε ένα μήνα και ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην περιοχή του Ταϋγέτου η ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) της Γ.Γ. Υποδομών, για να κάνει έλεγχο στα 7 σπίτια που έχουν πληγεί.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος είπε ότι «δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ούτε καν σκέψη για μετακίνηση σπιτιού ή οικισμού. Δεν υπάρχει έκταση καταστροφής, αλλά ζημιές». Ανέφερε πως «το βουνό είναι γερό και από τα 2.000 σπίτια και άλλες κατασκευές στον Ταΰγετο, μόνο 7 έχουν πάθει ζημιές και αυτά ελέγχθηκαν».

Για τις καθιζήσεις και τον αποκλεισμό στον εθνικό δρόμο, είπε ότι «από κακοκατασκευές έγιναν οι ζημιές, όχι από ερπυσμό, ούτε από τη φύση, ούτε από το Θεό». Επικαλέστηκε τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ Δημ. Τσαγκά και τις δηλώσεις του στην “Καθημερινή” της Πέμπτης ότι «“αυτό που έπεσε κατασκευάστηκε το 2015 από την Περιφέρεια. Εκεί που καθόταν κι έκανε δηλώσεις ο περιφερειάρχης». Και κάλεσε τον κ. Τατούλη να εξηγήσει τι έγινε, τι συνέβη.

Ανέφερε ακόμα πως δεν ξέρει τι γίνεται με τα 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Περιφέρεια για τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης και κάλεσε τον κ. Τατούλη να ενημερώσει.

Οσον αφορά τους δημοτικούς δρόμους στην Αλαγονία και στο Λαδά, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ο κ. Νίκας παραδέχτηκε ότι είχε σοβαρά προβλήματα ο δρόμος Πηγές – Αλαγονία και πως σοβαρό είναι το ζήτημα της πρόσβασης στον Μαχαλά. Είπε, όμως, πως «ό,τι είχε κάνει ο δήμος δεν έχει πληγεί» και παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν δομικές παρεμβάσεις.

Ζήτησε 500.000 ευρώ από το 1,5 εκατ. ευρώ που περισσεύει από τα 3 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης, που ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, και αναγνώρισε την προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών σε αυτή τη δύσκολη ώρα.

Διαβεβαίωσε δε ότι «το Πάσχα του 2019 θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα στην Αλαγονία».

Επικρίνοντας την περιφερειακή αρχή, παρατήρησε πως καταστράφηκαν σοδειές στον κάμπο και αυτό συνδέεται με τον ΓΟΕΒ. Κατήγγειλε ότι είναι εγκαταλελειμμένο και ρημαγμένο το έργο του ΓΟΕΒ, μιλώντας για λόγους και φανφάρες προς τους αγρότες, από την ηγεσία της Περιφέρειας.

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη και τα προγράμματα είναι δουλειά της Περιφέρειας και κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή πως δεν ενέκρινε ιδιωτικές επενδύσεις στον Ταΰγετο, όπως έκανε -σωστά- στη Μάνη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι η περιοχή του Ταϋγέτου ποτέ δεν πήρε το μερίδιο που της αναλογούσε μετά τις πυρκαγιές του 2007, “καρφώνοντας” εμμέσως την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., και παραδέχτηκε πως η πλέον γενναία χρηματοδότηση ήταν αυτή που ήρθε από το υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον κ. Χαρίτση.

Για τη μη επίσκεψή του στις καταστροφές του Ταϋγέτου ανέφερε ότι στις καταστροφές δεν πάει με κάμερες, δήλωσε πως θα πάει στον Ταΰγετο με την αποκατάσταση, και τάχθηκε κατά της τακτικής αυτών που πηγαίνουν για να φωτογραφίζονται με φόντο τις καταστροφές και να λαϊκίζουν, να παριστάνουν ότι νοιάζονται και να υποκρίνονται.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αναστασίου Κουράκη. Εκ μέρους της ΠΑΔΕΕ, οργανισμού ο οποίος απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην, βουλευτές νομοθετικών σωμάτων ξένων χωρών, στη συνάντηση […]

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 7ο SPORT CAMP Ναυπλίου

Το καλοκαίρι ξεκινά και το 7ο SPORT CAMP Ναυπλίου με αξιοπιστία, συνέπεια και γνώση υποδέχεται τους μικρούς του φίλους σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης, δράσης και ψυχαγωγίας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Σκοπός του είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και να αποκτήσει το κάθε παιδί νέες εμπειρίες σε αθλητικές κυρίως δραστηριότητες.   Το SPORT CAMP Ναυπλίου αποτελούν εκπαιδευτές & εμψυχωτές με κατάρτιση, εμπειρία και σεβασμό στη ψυχολογία των παιδιών και είναι μία προσπάθεια συνεργαζόμενων αθλητικών σωματείων της πόλης.   Σε ένα περιβάλλον οικείο, αθλητικό και φιλόξενο στο ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και στο κολυμβητήριο τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά και παράλληλα θα ικανοποιήσουν την αστείρευτη ανάγκη τους για παιχνίδι και επικοινωνία με συνομήλικους. Η άσκηση, μέσα από διάφορες βιωματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στην υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών.   Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στίβο, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση ,υδατοσφαίριση,τραμπολινο, δημιουργική απασχόληση ,επιτραπέζια  παιχνίδια θέατρο, κατασκευές, ζωγραφική.. Επίσης έχουν σχεδιαστεί μικρές πεζοπορίες, εκδρομές για μπάνιο στην Καραθώνα και προβολή ταινίας.   Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από 24/6 έως και 19/7 τις εργάσιμες μέρες (8:00 -14:00)   Τηλ. Επικοινωνίας 6936958902    6942236748  6977827301    6996905940 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ CAMP  TOKΑΤΛΙΔΗΣ Κ    ΝΤΕΒΕΣ Θ    ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σ    ΔΗΜΟΥΛΗΣ Χ    ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ε ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΕΣ 2019 Σας πληροφορούμε ότι σε συνεργασία  αθλητικοί σύλλογοι  θα δημιουργήσουν τμήματα άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιών  4-14 από τις 24/6 έως και 19/7.   Οι προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά στο ΔΑΚ Ναυπλίου,   Πρωινές ώρες 8:00- 14:00   Στόχος της αθλητικής περιόδου είναι :   εκμάθηση καλαθοσφαίρισης  ποδοσφαίρισης   εκμάθηση κολύμβησης υδατοσφαίρισης   δημιουργική απασχόληση   εκμάθηση αθλημάτων στίβου   απόκτηση θετικής εμπειρίας και ανάπτυξη κοινωνικότητας μέσα από Θέατρο παιδαγωγικά παιχνίδια.   συμμετοχή σε εναλλακτικές δραστηριότητες      πεζοπορία,   μπάνιο στη Καραθώνα, προβολή ταινίας,  επιτραπέζια παιχνίδια   Πρώτη ζώνη : Προσέλευση 8:00-09;00  και αποχώρηση απο 12.30 -14;00   (Κόστος συμμετοχής  30 ευρώ/εβδομάδα   Η  ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ Προεγγραφές μπορούν να γίνονται και τηλεφωνικά και στα παρακάτω email       Όνομα Γονέα:………………………………………………………………………………………………………………   Όνομα παιδιού:……………………………………………………………………………………………………………                                               Τηλ.Γονέα:…………………………………………………………………………     Ηλικία παιδιού    ———–   ΕΜΑΙL  theo_dev@yahoo.gr    tokaskon@gmail.com