31 °C Argos, GR
Αύγουστος 25, 2019

Ερώτηση Ανδριανού για τα σοβαρά προβλήματα των ΔΙΕΚ

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ως πρώτος υπογράφων στη Βουλή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν η υπεύθυνη του Τομέα Νίκη Κεραμέως, και οι αναπληρωτές Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας με θέμα την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής επίλυσης των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων των ΔΙΕΚ. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης υπογραμμίζει τα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΔΙΕΚ στο μέσο της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ενδεικτικά, στην επιστολή επισημαίνονται:

– Προβλήματα με την Μαθητεία που ανέλαβαν τα ΔΙΕΚ, καθώς οι επόπτες και οι εκπαιδευτές όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί για τα δεδουλευμένα τους, αλλά́ ούτε καν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους.

– Προβλήματα με τον Κανονισμό́ Λειτουργίας, ο οποίος ενώ έχει συμφωνηθεί να τροποποιηθεί δεν έχει δοθεί ακόμη λύση.

– Προβλήματα που αφορούν το διαχειριστικό μέρος και τις διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτών.

Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι δεδομένου του ότι η χρηματοδότηση είναι, όπως αναφέρεται, ανύπαρκτη, το γεγονός ότι εξακολουθούν να γίνονται μαθήματα οφείλεται αποκλειστικά στο ανθρώπινο δυναμικό (στελέχη διοίκησης, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους). Χαρακτηριστικά, οι διευθυντές των ΔΙΕΚ επωμίζονται οικονομικά βάρη για γραφική ύλη, υλικά καθαριότητας, αντικείμενα για την ασφάλεια των χώρων των ΙΕΚ (λουκέτα-κλειδιά), ενώ εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι καλύπτουν με δικά τους έξοδα ανάγκες σε φωτοτυπικό χαρτί και υλικά εργαστηρίων, καθώς οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι από πέρσι και δεν κάνουν πλέον πίστωση. Καθώς μάλιστα πολλά ΔΙΕΚ δεν έχουν καν συνεργείο καθαριότητας, οι ίδιοι οι διευθυντές αναγκάζονται να επωμιστούν και αυτό τον ρόλο.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, τα προβλήματα αυτά έχουν πολλάκις επισημανθεί στους αρμοδίους, αλλά ο ΓΓΔΒΜ δηλώνει αναρμοδιότητα και υποδεικνύει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο, με τη σειρά του, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πού ανήκουν και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αποδοθούν οι ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση που περιγράφουν στο ως άνω αναφερθέν έγγραφο η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

2. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα ως άνω οξύτατα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΔΙΕΚ».

Περισσότερα Άρθρα

«Η Ελλάδα του Προοδευτικού Πατριωτισμού»| Άρθρο του Γιάννη Μανιάτη στην Εφημερίδα «ΚΑΡΦΙ»

Τα κόμματα, είναι τα χρήσιμα εργαλεία των κοινωνιών, ώστε να υλοποιούνται οι προσδοκίες ανθρώπων στις δημοκρατίες. Το ΠΑΣΟΚ, η ψυχή του Κινήματος Αλλαγής, πατριωτικά και υπεύθυνα, ανέλαβε στην κρίση τις ευθύνες όλης της Μεταπολίτευσης, ακόμα και της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα. Όραμά μας, η Ελλάδα του Προοδευτικού Πατριωτισμού, της εθνικής αυτοπεποίθησης, […]

Παναγιώτης Νίκας: Όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά, μπορούμε να πετύχουμε

Την Π.Ε. Κορινθίας επισκέφθηκε χθες ο νεο-εκλεγείς Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. Αρχικά είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη. Στη συνέχεια, είχε προγραμματισμένη σύσκεψη με τους Διευθυντές και τους Τμηματάρχες των υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας, από τους οποίους ζήτησε να του εκθέσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους. Ιδιαίτερα από […]