28 °C Argos, GR
5 Αυγούστου 2020

«Ζήσε Αθλητικά», με Νίκο Κακλαμανάκη στα Χανιά και Νέρι Νιαγκουάρα στη Λήμνο

Προχθές, Δευτέρα, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και χτες, Τρίτη, του Δημοτικού Σχολείου Κοντιάς Λήμνου. Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.

Ο «γιος του ανέμου», Νίκος Κακλαμανάκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη τηλεπίσκεψη στο 19ο Δημοτικό́ Σχολείο Χανιών. Οι μαθητές όλων των τάξεων, έμαθαν από τον ιστιοπλόο Ολυμπιονίκη μας για το «ταξίδι στο όνειρο», αλλά και για τη διαχείριση της ήττας και των φόβων.

Η τηλεπίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μήνυμα πως «οι μικρές καθημερινές νίκες μάς οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες στη ζωή». Οι μαθητές έφτιαξαν τραγούδι και πανό́ εξυμνώντας τις αθλητικές επιτυχίες του Κακλαμανάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν!

Αντίστοιχα, η Νέρι Νιαγκουάρα, τηλεπισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντιάς Λήμνου. Η Ολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση αναφέρθηκε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τόνισε την αξία της ευγενούς άμιλλας και τη σημασία της υγιεινής διατροφής παρακινώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο «άπιαστα» κι αν τους φαντάζουν.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Περισσότερα Άρθρα

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αργολίδας έκοψε την Βασιλόπιτά της

Στον φιλόξενο χώρο της Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους-Μυκηνών η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αργολίδας έκοψε την Βασιλόπιτα της παρά τον βροχερό καιρό. Παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς με τα μικρά τους αγγελούδια όπου ζωγράφισαν και έπαιξαν. Στην όμορφη συνάντηση μας παρευρέθηκαν και ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, η πολιτευτής κ. […]

Συνεχίζουν την κατάληψη οι φοιτητές στο Ναύπλιο

Ο Φοιτητικός Σύλλογος των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Παραστατικών Τεχνών & Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνήλθε χθες  18-11-19 στον υπό κατάληψη χώρο των Κεντρικών Διδακτηρίων και αποφάσισε πλειοψηφικά: Συνέχιση της κατάληψης με περιφρούρηση και προστασία του χώρου. Ζητάμε :   α) Να αποσυρθούν οι νομοθετικές διατάξεις που επιτρέπουν την κατάργηση […]