1 °C Argos, GR
Φεβρουάριος 20, 2019

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ ΑΕ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ ΑΕ, στο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στη Βέροια, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος “Beeproject 2018”.

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η συνεισφορά της στην αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον-
Καλλιεργητικές φροντίδες και μέτρα προστασία της

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλες Ομάδες Παραγωγών και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την προστασία της μέλισσας κατά την άσκηση της γεωργίας και των καλλιεργητικών φροντίδων των οπωροφόρων.

Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός δενδροκαλλιεργητών, μελισσοκόμων, γεωργικών σύμβουλων, γεωπόνων, στελεχών συνεταιριστικών οργανώσεων και πλήθος συνεργατών της εταιρείας από την ευρύτερη περιοχή.

Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΣΠΙΣ ΑΕ και ειδικούς ερευνητές στα παρακάτω θέματα:
• Χαιρετισμός – Ιωάννης Μπουλμέτης , Διευθύνων Σύμβουλος ΑΣΠΙΣ Α.Ε.
• Παρουσίαση Εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΑΕ – Μάριος Χρόνης, Γενικός Διευθυντής ΑΣΠΙΣ Α.Ε.
• Bee Project 2018. Παρουσίαση προγράμματος. Αναγκαιότητα, σκοποί και στόχοι – Μιχάλης Παράφορος, Γεωπόνος ΑΣΠΙΣ ΑΕ.
• Σημασία της μέλισσας στη ζωή και στο περιβάλλον – Δρ. Παπαχριστοφόρου Αλέξανδρος -Καθηγητής Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ε.Ρ.Β.Α.
• Κοινές μέλισσες και μοναχικές μέλισσες – Η βιολογία και η συμπεριφορά τους – Δρ. Λεωνίδας Χαριστός – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Μελισσοκομίας.
• Οι επιδράσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στις μέλισσες- Μέτρα προστασίας – Δρ. Φανή Χατζήνα – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Μελισσοκομίας.
• Φυτοπροστατευτικά προϊόντα και μέλισσες Πρωτοβουλίες της ΕΕ. Κοινοτική και εθνική νομοθεσία – Κωνσταντίνος Μπονάνος – Γεωπόνος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ημαθίας/ Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.
• Πρωτοβουλίες Ε.ΣΥ.Φ για την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων – Μηνάς Πελεκάνος – Γεωπόνος, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.).
• Αίτια μειωμένης παραγωγής πυρηνοκάρπων που καταγράφηκαν τα τελευταία έτη στην Ημαθία – Συστάσεις για επιτυχημένη επικονίαση – Δρ. Παυλίνα Δρογούδη – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων/ Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων.
• Αποτελέσματα μελετών επί της εμφάνισης σπασμένων πυρήνων στα ροδάκινα – Δρ. Γεώργιος Παντελίδης – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων /Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων.

Περισσότερα Άρθρα

Μαίναλο: Πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα

Πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει το Μαίναλο, δημιουργώντας ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο σκηνικό. Τα δέντρα και οι πλαγιές έχουν σκεπαστεί από κατάλευκo χιόνι και το χιονοδρομικό κέντρο αναμένεται να γεμίσει από επισκέπτες το σαββατοκύριακο. Οι αρχές υπενθυμίζουν στους οδηγούς να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τροχαίο στον κόμβο της Στέρνας με 1 νεκρό

Ι.Χ. αυτοκίνητο στον κόμβο της Στέρνας που κινούνταν με κατεύθυνση προς το Άργος, προσπαθώντας να κάνει προσπέραση, εξετράπη της πορείας του κι έπεσε πάνω σε μια ελιά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, (1 ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους). Ο οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία ενώ η γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο […]