12 °C Argos, GR
23 Φεβρουαρίου, 2020

Η Κίος του πολιτισμού δεν μπορεί να υπογράφει την αυτοδικία

Ξέρω πως αυτά που θα γράψω δεν θα τύχουν γενικότερης αποδοχής, αλλά δεν με νοιάζει, δεν γράφω για να αρέσω σε όλους, γράφω και καταθέτω την άποψη μου ακόμα και όταν ξέρω πως θα δυσαρεστήσω τους συγχωριανούς μου.
Παρακολουθώ από κοντά αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα της παραβατικότητας μερίδας των ρομά, ειλικρινά λυπάμαι που στην Κίο του πολιτισμού όπως κάποιοι χρησιμοποιούν αφειδώς αυτή την έκφραση αυτές τις ημέρες,μερικοί  νόμισαν πως είναι υπεράνω νόμου και μπορούν να γράφουν ψηφίσματα τα οποία και τα έφεραν όχι ως αποτέλεσμα διαλόγου αλλά ως μασημένη τροφή και μάλιστα έκνομα,αφού προτρέπουν επί της ουσίας τον κόσμο να πάρει το νόμο στα χέρια του. Ζητάτε να τηρηθεί η νομιμότητα από τους ρομά, αλλά εμείς ως μικροί θεοί μπορούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.Ζητάτε να ελέγχονται οι ρομά, αλλά όχι εμείς, διαμαρτύρονται λέει γιατί η Αστυνομία ελέγχει κι εμάς τους γηγενείς.

Ζητάτε να τηρηθεί η νομιμότητα από τους ρομά και ορθά, αλλά εμείς μπορούμε να κλείνουμε τους δρόμους και να παρεμποδίζουμε την ελεύθερη διέλευση των ανθρώπων . Ζητάτε να τηρηθεί η νομιμότητα από τους ρομά και ορθά, αλλά ας κοιτάξουμε γύρω μας , ας δούμε την αλήθεια, τα ναρκωτικά τα παίρνουν και τα πλασάρουν και “δικοί” μας, τις κλοπές τις υποβοηθούν ή τις πράττουν και “δικοί μας” .Δίκαιο αίτημα είναι να ζητήσουμε να τηρείτε η νομιμότητα από όλους και για όλους, κανείς να μην είναι υπεράνω νόμου, είτε είναι ρομά είτε γηγενείς και αν θέλετε να προστατεύσετε τα παιδιά  από τα ναρκωτικά ξεκινήστε εκστρατείες ενημέρωσης, υπάρχουν δυο πολιτιστικοί σύλλογοι που θα έπρεπε να το έχουν ήδη πράξει , πολιτισμός δεν είναι μόνο οι χοροί και τα θεατρικά, πολιτισμός είναι να δημιουργούμε τέτοιες συνθήκες που θα δίνει ένα καλύτερο μέλλον στους νέους. Αρχίστε λοιπόν εκστρατεία καταπολέμησης της εγκληματικότητας από όπου και αν προέρχεται , είτε αυτό είναι ναρκωτικά ,είτε κλοπές, είτε οτιδήποτε άλλο. Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως υπάρχει το εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο και το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο και αυτοί είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι μας, αυτοί που δια της δικής μας ψήφου τους νομιμοποιήσαμε να μας εκπροσωπούν και όσο γνωρίζω και γνωρίζουν οι περισσότεροι έχουν κάνει θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για το θέμα της παραβατικότητας  . Επίσης ξέρω και ξέρετε καλά πως το πρόβλημα της παραβατικότητας μερίδας  των ρομά είναι πολύπλευρο και αφορά πολλούς θεσμούς και κανένα κλείσιμο δρόμου ή κανένα ψήφισμα που δημιουργεί περισσότερη ένταση παρά δίνει κάποια λύση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Θα επιμείνω στην αρχική μου θέση , που είχα καταγράψει λίγες βδομάδες πριν, το τοπικό συμβούλιο να καλέσει λαϊκή συνέλευση, όπου θα ενημερώσει τους κατοίκους της Ν.Κίου για τις κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει και εκεί μέσα από τον διάλογο να συνταχθεί ένα ψήφισμα  το οποίο μετά θα υιοθετηθεί και θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και βέβαια να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και όποιες άλλες κινήσεις αποφασιστούν πάντα σε λογικά και νόμιμα πλαίσια.

Περισσότερα Άρθρα

Αναστέλλει την λειτουργία του από το νέο έτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βασίλειος Κωτσομύτης, το Μουσείο αναστέλλει την λειτουργία του από το νέο έτος λόγω μη επιχορήγησης από το κράτος που έχει σαν συνέπεια την οικονομική κατάρρευση του μοναδικού Μουσείου που βρίσκεται στο Λυγουριό Αργολίδας.   Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του […]

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κουτσοποδίου

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο και σύσσωμο το ΔΣ του αθλητικού συλλόγου ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για τη δωρεά μια smart tv. […]