18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου στηρίζει την πρωτοβουλία των Φίλων Υγροβιότοπου Ναυπλίου Νεας Κίου

Οι φίλοι του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου μας καλούν την Κυριακή 10/5 στις 10.30 σε μία περιήγηση στις όχθες του ποταμού Ερασίνου, για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Τόπος συνάντησης το περίπτερο στην παραλία της Νέας Κίου. Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και για να τηρηθεί η αναγκαία απόσταση μεταξύ μας, όταν ο εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης της Νέας Κίου μας δίνει πληροφορίες για τον Ερασίνο και το οικοσύστημά του, θα υπάρχει ασύρματο σύστημα ξενάγησης.

Αφορμή για το κάλεσμα αποτέλεσε η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου να πραγματοποιήσει έργα στον Ερασίνο, που κατά τη γνώμη μας κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Συγκεκριμένα το υπό μελέτη έργο περιλαμβάνει την οριοθέτηση του Ερασίνου, δηλαδή το κτίσιμο της κοίτης του με συρματοκιβώτια και τον καθαρισμό της κοίτης από φερτές ύλες. Φερτές ύλες δεν υπάρχουν για το λόγο ότι το ποτάμι ξεκινάει από τις πηγές του Κεφαλαρίου και δεν έχει φερτές ύλες, προσχώσεις, διάβρωση ή πλημμύρες σημαντικού μεγέθους. Τέλος η μελέτη προβλέπει τον καθαρισμό της χλωρίδας του ποταμού, πράξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ζωής των πουλιών, ψαριών και αμφίβιων που ζουν στο ποτάμι.

Ο ποταμός Ερασίνος αποτελεί τμήμα του υγροβιότοπου της Νέας Κίου που είναι ο σημαντικότερος υγροβιότοπος της Ανατολικής Πελοποννήσου. Επίσης είναι χώρος περιπάτου και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η προστασία του είναι σημαντική τόσο για τους πολίτες της Αργολίδας, όσο και για τους επισκέπτες μας και την ανάπτυξη του θεματικού και φιλικού προς το περιβάλλον τουρισμού. Για το λόγο αυτό η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου στηρίζει την πρωτοβουλία των φίλων του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Η Καρύταινα τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών», σας καλεί στην Καρύταινα τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, το πρωί. Ελάτε να εορτάσουμε μαζί τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Έναρξη του Αγώνα και την πρώτη νικηφόρα μάχη του 1821! Αναλυτικά: 7:00-10:00 πμ. Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια). Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όσοι επιθυμούν, […]

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σχετικά με δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν τις διαδικτυακές επικοινωνίες του έγκλειστου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού Κασιδιάρη Ηλία, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει κατηγορηματικά ότι αναφέρονται σε ψευδή περιστατικά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Η  πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και την […]