17 °C Argos, GR
Απρίλιος 19, 2019

Η συνεργασία Καμπόσου- Τάκη Σχοινοχωρίτη, έφερε ρύθμιση των οφειλών στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ έως 120 δόσεις

Αυτό που όλο προαναγγέλει και ποτέ δεν κάνει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) η Κυβέρνηση, το έκανε πράξη ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.

Προηγήθηκε συνεργασία του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου που είναι πρόεδρος στην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. και του αντιπροέδρου της, Παναγιώτη (Τάκη) Σχοινοχωρίτη. Μια συνεργασία με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που έχει αποδώσει πολλά οφέλη για τους δημότες της πόλης, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο που βιώνουμε όλοι μας.  Ο Τάκης Σχοινοχωρίτης και από την θέση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. είχε δώσει το στίγμα του, με άψογη διαχείριση και πάντα στο πλευρό του πολίτη σε κάθε του πρόβλημα, έτοιμος να δώσει πάντα την κατάλληλη λύση. Κάτι που εξακολουθεί και κάνει και από το νέο του ρόλο.

Η Δημοτική Επιχείρηση αποδεχόμενη λοιπόν την πρόταση για Πρόγραμμα Επιβράβευσης Δημοτών (Π.Ε.ΔΗ.) αποφάσισε ομόφωνα τη ρύθμιση των οφειλών με τον παρακάτω τρόπο: 

_ Οφειλές έως 1.000,00 € σε έως 40 μηνιαίες δόσεις

_ Οφειλές από 1.001,00 € έως 5.0000,00 € σε έως 60 μηνιαίες δόσεις

_ Οφειλές από 5.001,00 € και πάνω σε έως 120 μηνιαίες δόσεις

Ενέκρινε ως ελάχιστο ποσό δόσης τα 20,00 € μηνιαίως, με την προϋπόθεση της εξόφλησης του τρέχοντος λογαριασμού.

Επίσης, ενέκρινε για την ένταξη στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Δημοτών τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Αίτηση για ένταξη στην ρύθμιση εντός 40 ημερών από την ισχύ της απόφασης.

β. Υπογραφή έντυπης αίτησης που θα συνταχθεί από την οικονομική υπηρεσία σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο.

 

Οι  συνεπείς καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους Λογαριασμούς τους θα επιβραβεύονται με έκπτωση ποσοστού 10% επί της κατανάλωσης (τέλη ύδρευσης, τέλη αποχέτευσης και ειδικού τέλους 80%) του νερού.

Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα λαμβάνει ο καταναλωτής.

 

Ως συνεπείς καταναλωτές με δικαίωμα στην εν λόγω έκπτωση θα θεωρούνται και οι καταναλωτές που έχουν προβεί στη ρύθμιση της παρ. 1 και τηρούν τους όρους της (εκπρόθεσμη πληρωμή δόσεις και τρέχοντος λογαριασμού) για τουλάχιστον ένα έτος .

 

Στην παροχή έκπτωσης περιλαμβάνονται όλοι οι πελάτες, εκτός εκείνων που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι, αναπηρία άνω του 67% , μακροχρόνια άνεργοι και χαμηλόμισθοι με συνολικό εισόδημα έως 3.000,00).

 

Στη συζήτηση παρευρέθη ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Ντούλιας ο οποίος επεσήμανε ότι: «Με την απόφαση αυτή δεν επέρχεται καμία μεταβολή στα προϋπολογιζόμενα έσοδα της επιχείρησης (αύξηση ή μείωση) για το τρέχων έτος 2019, καθώς δεν μεταβάλλεται ο τρόπος τιμολόγησης (τιμολογιακή πολιτική) . Το δε ποσό της επιβράβευσης που θα επιστραφεί στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους εντός του έτους 2019, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της άμεσης ανταπόκρισης των καταναλωτών στο κίνητρο που τους παρέχουμε με τα παραπάνω μέτρα».

 

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πελοπόννησο

Συνελήφθη, σήμερα (1.4.2019) το μεσημέρι, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, αντίστοιχα. Επίσης συνελήφθη στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς […]

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ: Γιώργος Ζαμπέτας 1925 – 1992

Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι. Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Στη δισκογραφία μπήκε το 1953. Το 1959 ο Μάνος Χατζιδάκις τον έκανε «σολίστ» στις συνθέσεις […]