31 °C Argos, GR
Αύγουστος 25, 2019

Η συνεργασία Καμπόσου- Τάκη Σχοινοχωρίτη, έφερε ρύθμιση των οφειλών στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ έως 120 δόσεις

Αυτό που όλο προαναγγέλει και ποτέ δεν κάνει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) η Κυβέρνηση, το έκανε πράξη ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.

Προηγήθηκε συνεργασία του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου που είναι πρόεδρος στην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. και του αντιπροέδρου της, Παναγιώτη (Τάκη) Σχοινοχωρίτη. Μια συνεργασία με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που έχει αποδώσει πολλά οφέλη για τους δημότες της πόλης, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο που βιώνουμε όλοι μας.  Ο Τάκης Σχοινοχωρίτης και από την θέση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. είχε δώσει το στίγμα του, με άψογη διαχείριση και πάντα στο πλευρό του πολίτη σε κάθε του πρόβλημα, έτοιμος να δώσει πάντα την κατάλληλη λύση. Κάτι που εξακολουθεί και κάνει και από το νέο του ρόλο.

Η Δημοτική Επιχείρηση αποδεχόμενη λοιπόν την πρόταση για Πρόγραμμα Επιβράβευσης Δημοτών (Π.Ε.ΔΗ.) αποφάσισε ομόφωνα τη ρύθμιση των οφειλών με τον παρακάτω τρόπο: 

_ Οφειλές έως 1.000,00 € σε έως 40 μηνιαίες δόσεις

_ Οφειλές από 1.001,00 € έως 5.0000,00 € σε έως 60 μηνιαίες δόσεις

_ Οφειλές από 5.001,00 € και πάνω σε έως 120 μηνιαίες δόσεις

Ενέκρινε ως ελάχιστο ποσό δόσης τα 20,00 € μηνιαίως, με την προϋπόθεση της εξόφλησης του τρέχοντος λογαριασμού.

Επίσης, ενέκρινε για την ένταξη στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Δημοτών τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Αίτηση για ένταξη στην ρύθμιση εντός 40 ημερών από την ισχύ της απόφασης.

β. Υπογραφή έντυπης αίτησης που θα συνταχθεί από την οικονομική υπηρεσία σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο.

 

Οι  συνεπείς καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους Λογαριασμούς τους θα επιβραβεύονται με έκπτωση ποσοστού 10% επί της κατανάλωσης (τέλη ύδρευσης, τέλη αποχέτευσης και ειδικού τέλους 80%) του νερού.

Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα λαμβάνει ο καταναλωτής.

 

Ως συνεπείς καταναλωτές με δικαίωμα στην εν λόγω έκπτωση θα θεωρούνται και οι καταναλωτές που έχουν προβεί στη ρύθμιση της παρ. 1 και τηρούν τους όρους της (εκπρόθεσμη πληρωμή δόσεις και τρέχοντος λογαριασμού) για τουλάχιστον ένα έτος .

 

Στην παροχή έκπτωσης περιλαμβάνονται όλοι οι πελάτες, εκτός εκείνων που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι, αναπηρία άνω του 67% , μακροχρόνια άνεργοι και χαμηλόμισθοι με συνολικό εισόδημα έως 3.000,00).

 

Στη συζήτηση παρευρέθη ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Ντούλιας ο οποίος επεσήμανε ότι: «Με την απόφαση αυτή δεν επέρχεται καμία μεταβολή στα προϋπολογιζόμενα έσοδα της επιχείρησης (αύξηση ή μείωση) για το τρέχων έτος 2019, καθώς δεν μεταβάλλεται ο τρόπος τιμολόγησης (τιμολογιακή πολιτική) . Το δε ποσό της επιβράβευσης που θα επιστραφεί στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους εντός του έτους 2019, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της άμεσης ανταπόκρισης των καταναλωτών στο κίνητρο που τους παρέχουμε με τα παραπάνω μέτρα».

 

Περισσότερα Άρθρα

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2019

Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 Ας δούμε τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα στο Δήμο Ναυπλιέων : 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ώρα 11:00 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, γαϊτανάκι, τσικνίσματα και πολύ κέφι. Δρέπανο Δημοτικό […]

Συλλήψεις στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 22.4.2019 έως και χθες (24.4.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα […]