21 °C Argos, GR
Μάιος 27, 2019

Ιταλία: Δύο άντρες απαλλάχτηκαν από βιασμό καθώς η γυναίκα κρίθηκε άσχημη!

Oι δύο άνδρες αθωώθηκαν από τρεις γυναίκες δικαστές οι οποίες έγραψαν στο έγγραφό τους ότι η ιστορία της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστη επειδή έμοιαζε με άνδρα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εφετείο στην Ανκόνα της Ιταλίας, μετά την απελευθέρωση απόφασης του 2017, γεγονός που αποκάλυψε ότι δύο άνδρες απαλλάχθηκαν από βιασμό επειδή οι δικαστές θεώρησαν ότι το θύμα ήταν «πολύ αρρενωπό» για να είναι επιθυμητό.

Ομάδες γυναικών διοργάνωσαν συγκέντρωση περίπου 200 ατόμων που δήλωσαν εξοργισμένες από την πεποίθηση των δικαστών ότι οι άντρες δεν θα βιάζαν κάποια επειδή ήταν πολύ …αρρενωπή.

Η απόφαση έγινε γνωστή μετά την ακύρωσή της από το Ανώτατο Δικαστήριο Sassation, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, το οποίο διέταξε την επανάληψη της δίκης και ανέτρεψε την προηγούμενη αθώωση των δύο ανδρών, σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία wire service Ansa.

Και οι δύο άνδρες, των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν, καταδικάστηκαν αρχικά το 2016 για βία κατά μιας περουβιανής γυναίκας, σύμφωνα με τον «Guardian». Το όνομα του θύματος δεν δημοσιοποιήθηκε επίσης βάσει του ιταλικού νόμου, ωστόσο το δικαστήριο δήλωσε ότι ήταν 22 ετών κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης επίθεσης το 2015.

Η Cinzia Molinaro, δικηγόρος της γυναίκας, δήλωσε στον Guardian ότι οι κατηγορούμενοι «πείραξαν το ποτό της γυναίκας με φάρμακα, σε ένα μπαρ», προσθέτοντας ότι «οι γιατροί είπαν ότι οι τραυματισμοί της ήταν συνεπείς με τον βιασμό και ότι υπήρχε υψηλή επίπεδο βενζοδιαζεπινών στο αίμα της.»

Κατά την έφεση τους για το 2017, οι δύο άνδρες αθωώθηκαν από τρεις γυναίκες δικαστές οι οποίες έγραψαν στο έγγραφό τους ότι η ιστορία της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστη επειδή έμοιαζε με άνδρα και ως εκ τούτου δεν ήταν αρκετά ελκυστική για να βιαστεί ή να ακολουθείται σεξουαλικά.

Η Molinaro είπε στον Guardian: «Ήταν αηδιαστικό να διαβάζεται. Οι δικαστές εξέφρασαν διάφορους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να τους απαλλάξουν, αλλά ο ένας ήταν επειδή οι [κατηγορούμενοι] δήλωσαν ότι δεν τους άρεσε καν και επειδή ήταν άσχημη. Έγραψαν επίσης ότι μια φωτογραφία [της γυναίκας] αντικατοπτρίζει αυτό το γεγονός».

Η Molinaro δήλωσε ότι το σκεπτικό των δικαστών για τη συγκλονιστική απόφαση ήταν αυτό που την προκάλεσε να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Δεν είναι σαφές εάν η γυναίκα θα είναι παρούσα στην επανεκδίκαση, καθώς ο δικηγόρος της λέει ότι επέστρεψε στο Περού μετά τον εξοστρακισμό της από την κοινότητα της Ανκόνα για την αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία.

ΠΗΓΗ: reader

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη 30χρονος σάτυρος έξω από σχολείο της Αμαλιάδας – Καθόταν στο αυτοκίνητό του ημίγυμνος και παρενοχλούσε μαθήτριες

Τέλος στη δράση σάτυρου που είχε κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα έξω από σχολείο της Αμαλιάδας, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι κινήθηκαν μεθοδικά και οργανωμένα και προχώρησαν σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Πρόκειται για έναν 30χρονο ρομά από την Αμαλιάδα, ο οποίος μάλιστα είναι παντρεμένος και πατέρας ανήλικων τέκνων, ωστόσο φαίνεται […]

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,

  Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, η δράση δύο (2) συμμοριών τα μέλη των οποίων ενέχονται στην πραγματοποίηση λαθρανασκαφών και παράνομων αρχαιολογικών ερευνών, σε περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Για τη σύλληψη των μελών των εγκληματικών ομάδων, πραγματοποιήθηκαν χθες (16.4.2019) το πρωί, σε περιοχές των Νομών […]