3 °C Argos, GR
Δεκέμβριος 6, 2019

Καταγγελία για διακίνηση πλαστού φυτοφαρμάκου με την επωνυμία CORAGEN 20SC

Σας γνωρίζουμε ότι στο αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής  του Υπουργείου Αγροτικής και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) καταγγέλθηκε η εισαγωγή και εμπορία μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος (φ.π.).

Έτσι, μας ενημέρωσε ότι  η εταιρεία FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ  κατήγγειλε τη διακίνηση πλαστού φ.π., με την επωνυμία CORAGEN 20 SC και ετικέτα στην ουγγρική γλώσσα. Ακολουθεί φωτογραφία του εν λόγω πλαστού σκευάσματος με σήμανση (βέλος) των τμημάτων της ετικέτας στην ουγγρική γλώσσα.

 

 

Επισημαίνουμε ότι, όπως σας έχουμε ενημερώσει και με προηγούμενα Δελτία Τύπου, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως αυτό ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη Χώρα φ.π., για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά τού έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Τα εν λόγω φ.π. δεσμεύονται και επανεξάγονται στη χώρα προέλευσης προκειμένου για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή επιστρέφονται στο κράτος − μέλος αποστολής. Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν.4036/2012, για τις ανωτέρω παραβάσεις προβλέπονται επιπλέον ποινικές κυρώσεις.

Επειδή το φυτοφάρμακο αυτό έχει έγκριση για συγκεκριμένους εχθρούς καλλιεργειών της περιοχής μας (εσπεριδοειδή, ροδάκινα, βερίκοκα κ.λ.π.)εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους (διακινητές, παραγωγούς χρήστες κ.λ.π.) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι σε προηγούμενη περίπτωση παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων που διαπιστώθηκε στα σύνορα της χώρας αλλά αφορούσε διακινητή από το Νομό μας, εκτός των υπολοίπων κυρώσεων κατασχέθηκε και το μεταφορικό όχημα.

Παρακαλούμε όποιος έχει πληροφορίες σχετικές με τη διακίνηση του αναφερόμενου μη εγκεκριμένου προϊόντος, να καταγγείλει το γεγονός στην Υπηρεσία μας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αργολίδας)  (κο Στιβακτάκη Δημήτριο τηλ. 2752360297, κα Σπανού Κωνσταντίνα  τηλ.2752360304)

 

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας

Δημήτριος Δήμου

Γεωπόνος

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε.Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Προετοιμασία για την Λευκή Νύχτα στο Ναύπλιο

Αρκετοί επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και προσήλθαν να συζητήσουν για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της Λευκής Νύχτας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου «Μια διαλογική συζήτηση σε ομαδικό πνεύμα, προτάσεις, νέες ιδέες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας για το καίριο θέμα της Λευκής Νύχτας. Όλα τα παρευρισκόμενα […]

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ξενοδόχων και ΕΥΕΔ για τα Πνευματικά Δικαιώματα  

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) βάζει «φρένο» στις υπέρογκες απαιτήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, με εύλογο και δικαιότερο τρόπο, αλλά και με σημαντικές εκπτώσεις για τους ξενοδόχους που θα σπεύσουν να επωφεληθούν. Η συμφωνία είναι διετής, αφορά αποκλειστικά τα ξενοδοχεία […]