17 °C Argos, GR
30 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Νίκη Κεραμέως: ”Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα” (video) Οι δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας Πέτσας: Το Πάσχα φέτος θα είναι αλλιώς, θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη πολιτικός που καταθέτει τον μισό της μισθό Κορονοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα

Κορονοϊός: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης να μην τελούνται λειτουργίες με κόσμο

Η πρώτη προσφυγή κατά του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου 2020 έως 30 Μαρτίου 2020, κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με το enikos.gr, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τέσσερις νομικοί ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική κοινή υπουργική απόφαση 2867/Υ1/2020 των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία επιβλήθηκε το παραπάνω μέτρο για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020.

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αντίκειται στα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος. Ειδικότερα, όσον αφορά στο άρθρο 3 του Συντάγματος επισημαίνουν ότι επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού και οι Ιεροί κανόνες τηρούνται αποκλειστικά από την Ιερά Σύνοδο και την Διαρκή Iερά Σύνοδο.

Συνεπώς, μόνο η Ιερά Σύνοδος έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το ζήτημα της τέλεσης της θείας λειτουργίας που είναι ο πυρήνας του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και αποτελεί ατομικό προστατευόμενο δικαίωμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσθέτουν οι τέσσερις δικηγόροι.

Σχετικά με το άρθρο 13 του Συντάγματος, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών υπογραμμίζεται σε αυτό ότι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη και η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Τέλος, κατά τους προσφεύγοντες, η παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος), συνίσταται στο ότι το επιβληθέν μέτρο είναι αυστηρό και περιορίζει ασφυκτικά το ατομικό δικαίωμα των πολιτών, υπερβαίνοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Η αίτηση θα συζητηθεί στο ΣτΕ στις 5 Μαΐου 2020.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΑΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ των πολιτών θα είναι και πάλι με Δήμαρχο τον Δημήτρη Κωστούρο

Όπως στις προηγούμενες εκλογές ήμουν μαζί με τον Δημήτρη Κωστούρο και τον συνδυασμό μας ‘’ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ’’ έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα στον Δήμαρχο ο οποίος έχει απογειώσει τον Δήμο μας και τον έχει κάνει ζηλευτό σε όλη την Ελλάδα. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να συνεχίσει ο Δήμος Ναυπλιέων να βρίσκεται […]

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε εγκαταστάσεις Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 27.7.2018 έως την 1.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε […]