9 °C Argos, GR
28 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Κορονοϊός: Εξετάζεται η ένταξη και των επιστημόνων στα 800 ευρώ αντί της κατάρτισης Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη – Αναβάλλονται για τον Ιούνιο οι προκριματικές εκλογές των κομμάτων Π.Ψυχογυιός: Επιστημονικές ομάδες – Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πολίτες β κατηγορίας Δήμος Ερμιονίδας: Οδηγίες για την εκτύπωση “Βεβαίωσης μετακίνησης για σίτιση αδέσποτων ζώων” Κορονοϊός: Μέτρα ελάφρυνσης της ΔΕΗ για τους καταναλωτές

Με επιτυχία προχωρά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή αρμοδιότητάς του θεωρώντας το υψηλής προτεραιότητας θέμα.

Μετά τον φετινό, επιτυχημένο θερινό κύκλο καταπολέμησης των κουνουπιών, οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν την προσπάθεια τους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος από την  παρουσία κουνουπιών τα οποία τυχόν να προκαλέσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι ο αντικειμενικός σκοπός του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών του Δήμου Ναυπλιέων και βασίζεται στη μέθοδο της προνυμφοκτονίας η οποία περιλαμβάνει εβδομαδιαίες δειγματοληψίες και ψεκασμούς σε υδάτινες επιφάνειες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεργάζεται και με τους φορείς της Περιφέρειας προκειμένου τα αποτελέσματα του προγράμματος να ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν τεθεί. Η καταπολέμηση γίνεται σε ετήσια βάση συνεχώς και χωρίς διακοπή, με καθημερινή μέριμνα και χρήση  βιολογικών υλικών, φιλικών στο περιβάλλον.

Η επιτυχία του φετινού προγράμματος οφείλεται σε μεγάλο μέρος και στην συμβολή των κατοίκων του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε ο Δήμος, σχετικά με την λήψη και ατομικών μέτρων πρόληψης στις περιοχές που ζουν. Ειδικότερα, έγινε κατανοητό από τους δημότες ότι ορισμένες απλές πρακτικές είναι η αποφυγή δημιουργίας στάσιμων νερών καθώς είναι εκεί που κυρίως δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Επομένως, κρίνεται πολύ σημαντική η συνεισφορά και η ευαισθητοποίηση όλων μας.

Για μια ακόμη φορά, με στόχο την προφύλαξή  από τα κουνούπια, συνιστάται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων το πλέον σημαντικό είναι η αποφυγή στάσιμων νερών σε κάθε χώρο  μέσα και έξω από το σπίτι, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι.

Περισσότερα Άρθρα

Γιατί οι Τούρκοι πιστεύουν στον Αγιο Γεώργιο;

Οι Τούρκοι όπως γνωρίζουμε είναι μουσουλμάνοι . Το κοσμικό κράτος έχει κάνει την Τουρκία ένα κράτος που διαφέρει από εκείνα που εφαρμόζουν τον νόμο του Ισλάμ με τον αυστηρότερο τρόπο. Όπως στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Ειδικά η Κωνσταντινούπολη, έχει μια ιστορία που θα ζήλευαν πολλές άλλες πόλεις. Υπήρξε η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής […]

Ρίο: Κατέληξε ο 23χρονος που αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο 23χρονος που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα αυτοπυροβολήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού που τον συνόδευε μετά τον εντοπισμό του σε άσχημη κατάσταση κοντά στην πύλη του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Ο αστυνομικός συνελήφθη.   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Dete.gr ο νεαρός […]