11 °C Argos, GR
5 Απριλίου, 2020

Με “Μαλαματένια λόγια” ξεκίνησαν τα “Μικρασιάτικα 2019”

“Σ’αυτή τη γειτονιά” της Νέας Κίου “Ξαναβρεθήκαμε στους μπαξέδες”, και με “Μαλαματένια λόγια” ξεκινήσαμε να σας μιλάμε….

…για “Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα” που στο πέρασμα του χρόνου έγιναν “Παραπονεμένα λόγια” στων “Αγγέλων τα μπουζούκια”….
…για εκείνα τα “Τα χρόνια της υπομονής” που έμοιαζαν “Χρόνια σαν βροχή” σε αιματοβαμμένους τόπους όπως, “Στη Σμύρνη και το Αϊβαλί”.
Τότε που “Άλλος για Χίο τράβηξε” και άλλος για “Του κάτω κόσμου τα πουλιά”.
Τότε που “Το τραίνο έφευγε στις οκτώ” και “Η σούστα πήγαινε μπροστά”, αδιαφορώντας για τον “Χάρο που βγήκε παγανιά”.

 

 

Με ένα μεγάλο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην ζωή και τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου ξεκίνησαν τα “Μικρασιάτικα 2019” στην
Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη  στην Νέα Κίο.

Εκατοντάδες άνθρωποι “ταξίδεψαν”με τραγούδια μαγικά και ονειρεμένα, και μπόρεσαν να συναντήσουν κάποια στιγμή όλοι μαζί “Ελεύθεροι και ωραίοι” τον “Άμλετ της σελήνης”, εκεί… “Κάτω από τη μαρκίζα” του φεγγαριού, διαβάζοντας την “Διαθήκη” του Μάνου που μας άφησε, για αυτές “Τις ξένες αγκαλιές” που κάποτε ήταν φωλιές!

 

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης,ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.Μ του Δήμου Αργους Μυκηνών, Πέτρος Διολίτσης, σε ένα σύντομο καλωσόρισμα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου,κ.Ελένη Κατριλιώτη,σε έναν σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωση γιά την εκδήλωση αυτή, αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα της συνέχειας των εκδηλώσεων.

 

 

 

Πολλά συγχαρητήρια στην Μαρία Ζαβίτσα γιά τις υπέροχες ερμηνείες της,στον Χρήστο Λέκκα γιά την καταλυτική συμμετοχή του στο πιάνο, στον Χριστόφορο Παπασαχόπουλο για το εξαιρετικό παίξιμο με το μπουζούκι του, στην Κώστα Αγκιρανασταχάκη που μας έδωσε τόσα πολλά, στην ενορχήστρωση, στο κλαρινέτο και την φλογέρα, στον Βασίλη Μαντζούνη για τα εξαιρετικά παραδοσιακά του τύμπανα, και φυσικά στον Κώστα Ηλιόπουλο και στον Κώστα Τσεβόπουλο γιά τις επιμέλειες και τους χειρισμούς που είχαν στον ήχο και τον φωτισμό.

Επίσης στον Πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Κίου, αλλά και στην Κ.Ε.Δ.Α.Μ του Δήμου Άργους Μυκηνών και τους χορηγούς αυτών των εκδηλώσεων που ήταν πολλοί!!

 

Περισσότερα Άρθρα

«To Καφέ της Χαράς»: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ερμηνεύει το τραγούδι της σειράς (video)

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, λίγες ώρες πριν φύγει το 2019, μας παρουσίασε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Βάλε Ένα Καφέ», μέσα από το sequel της επιτυχημένης σειράς του Ant1 «Το Καφέ της Χαράς». Το νέο αυτό single, ακούγεται στους τίτλους τέλους, της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς και πρόκειται για ένα «δροσερό» αλλά και νοσταλγικό ερωτικό τραγούδι. […]

Ενδιαφέρουσα ομιλία από το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για μια διαρκή επιμόρφωση σε θέματα υγείας και όχι μόνο, τόσο των εθελοντών και εθελοντριών του όσο και όλων των συμπολιτών μας, διοργανώνει ομιλίες και συζητήσεις. Έτσι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κύριος […]