31 °C Argos, GR
Αύγουστος 19, 2019

«Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω» – «Τόποι & Τρόποι Έκφρασης»

Μια αλλιώτικη συνάντηση λαογραφίας, παραδοσιακών χορών και σύγχρονου χοροδράματος. Μια δραματουργική δημιουργία με μνήμες, ήθη, έθιμα, ιστορία της Καππαδοκίας και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον όλων των στοιχείων που μεταλαμπαδεύουν στο σήμερα την ιστορία του τότε.

Μια καλλιτεχνική συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου με το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο», με την οργάνωση παραγωγής και στήριξη της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κα. Ελένη Κατριλιώτη μαζί με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο και πρόεδρο κ. Γιώργο Ράλλη μαζί με τους χορευτές του «Χορόσημου», που πρότειναν μια τόσο δημιουργική παράσταση. Την παράσταση την αγκάλιασε τόσο το κοινό της Αργολίδας την περίοδο των Χριστουγέννων, που μας «ανάγκασε» ως Κ.Ε.Δ.Α.Μ. να την επαναλάβουμε τον Φεβρουάριο. Παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου και στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους με απόλυτη επιτυχία, και αυτό αποτέλεσε αίτιο να μεταφερθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 σε μια «SOLD OUT» παράσταση και ένα  κατάμεστο θέατρο να αποθεώνει όλους τους συντελεστές.

Σ’ αυτό  το σημείο να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές-δημιουργούς αυτού «του βήματος που γύρισε» σελίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου που είναι:

Κείμενα: Λευτέρης Μπαρδάκος

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Σαρηγιάννης

Χοροδιδασκαλία: Γιώργος Ράλλης

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Χορογραφίες: Ειρήνη Αλεξίου
Διδασκαλία τραγουδιών: Γιάννης Νόνης

Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Τάκης Κοκκινόπουλος

Μουσικοί: Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-φωνή), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο), Γιάννης Γευγελής (κρουστά)

Ηθοποιοί:

Σάββας: Σπύρος Πούλος

Μαριγώ: Κατερίνα Διατσίγκου

Γιαγιά Κοκκώνα: Μαίρη Κερασοπούλου

Μητέρα: Μαίρη Τασσοπούλου

Χορόδραμα: Αγγελοπούλου Στέλλα, Αραπάκη Τζίνα (Κατσικάρη Ελένη), Κανέλλου Αργυρώ,

Κανέλλου Ιωάννα, Κατριλιώτης Στέλιος, Κοΐνη Μαρία, Λιαγκριδώνη Ντίνα,

Μπεζιργιάννη Δήμητρα, Ραζή Μαρία, Σαρηγιάννη Αλεξία, Χατζηκωνσταντίνου Γαρυφαλιά.

Χορευτές:

Αθανασοπούλου Γωγώ, Αθανασοπούλου Σοφιάννα, Αργυροπούλου Σάντυ,

Βλασσόπουλος Αχιλλέας, Βλασσοπούλου Φαλιά, Γιαννακούλης Βασίλης,

Διατσίγκου Κατερίνα, Κανέλλου Αργυρώ, Κανέλλου Γιάννα, Κατριλιώτης Στέλιος,

Κοΐνη Μαρία, Κόλλιας Παναγιώτης, Κούρου Αντωνία, Κυριάκου Βαγγέλης,

Λεπετζή Γιούλα, Λιαγκριδώνη Ντίνα, Μανού Μιμή, Μπεζιργιάννη Δήμητρα,

Μπερτζελέτου Ελένη, Μπιστολάκης Κώστας, Νούλης Δημήτρης, Ντάκαρη Σοφία,

Οικονόμου Μιχάλης, Παναγάκη Λένα, Παπανικολάου Γιώργος, Πιπέρου Νάντια,

Πλιάγκας Φάνης, Ποθάκη Σωτηρία, Πούλος Σπύρος, Ραζή Μαρία, Ράλλη Κορίνα,

Ράλλη Όλγα, Ράλλης Γιώργος, Σταύρου Βίκυ, Σχοινοχωρίτη Σοφία, Σχοινοχωρίτης Άκης, Σχοινοχωρίτης Γιώργος, Τασσοπούλου Φρίντα, Φλέσσα Άννα, Χατζάρας Νίκος,

Χατζηκωνσταντίνου Γαρυφαλιά.

Επίσης η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. θέλοντας να συνεχίσει να ενισχύει πρωτότυπες προσπάθειες πολιτισμού, διοργάνωσε σεμινάριο θεάτρου με τίτλο «Τόποι & Τρόποι Έκφρασης» που θα διεξαχθεί 19-23 Απριλίου και 3-7 Μαΐου στο Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου, στο εργοστάσιο Πελαργός και στο Αρχαίο Θέατρο Άργους με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σαρηγιάννη.

Ευχαριστούμε όλους του πολίτες που με τη συμμετοχή σας και το ένθερμο ενδιαφέρον σας, αγκαλιάζετε κάθε πολιτιστική δημιουργία που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και οι φορείς.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Πέτρος Διολίτσης

Περισσότερα Άρθρα

«Δεσμοί αίματος»: 114η εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο

Στιγμές από την 114η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου (Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου). Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου π. Βασίλειο Γκολέμη για την πρωτοβουλία και τη στήριξη της αιμοδοσίας. Επίσης τους εθελοντές μας και το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας της Ν.Μ. Άργους. «Δεσμοί αίματος»

Γιάννης Γκιόλας: Πρόοδος στην πορεία του έργου του Αναβάλου

  Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μας  ενημερώνουν ότι άναψε πράσινο φως για την προώθηση του έργου διανομής νερού για την άρδευση, στην περιοχή Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Μοναστηρακίου και Φιχτίου στο νομό Αργολίδας. Το έργο αυτό που έχει χαρακτηρισθεί κωδικοποιημένα ως υποέργο 6 με τίτλο «Βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού […]