12 °C Argos, GR
23 Φεβρουαρίου, 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Καλαμάτα: Σύντομα θα υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας

Η ασφάλεια των πολιτών και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί ως προς την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή της Μεσσηνίας συζητήθηκαν στη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους δημάρχους του νομού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας στο νομό, καλώντας παράλληλα τους δημάρχους να συνδράμουν, εφόσον μπορούν, στο θέμα των υποδομών και των μέσων της Αστυνομίας.
Υποδεχόμενος τον υπουργό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε στον χαιρετισμό του:

“Στηρίζουμε τον υπουργό στη δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει και πράγματι αυτή η προσπάθεια είναι εργώδης, και έχει και αποτελέσματα. Προσδοκούμε, ιδιαίτερα για την περιοχή μας -και την Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα-, να γίνουν τα βήματα εκείνα τα οποία απαιτούνται στον τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα

Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε περάσει από μια δεκάχρονη οικονομική κρίση, η οποία αποτελεί βασική αιτία των προβλημάτων που έχουμε.
Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό -ένας άνθρωπος που σχεδιάζει, που προγραμματίζει, ένας άνθρωπος με δημοκρατική συμπεριφορά και δράση, που προστατεύει τον πολίτη και τα δικαιώματα του πολίτη- και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα βγάλει πέρα και με την δική μας βοήθεια και με τη δική μας συμπαράσταση”.
Ο περιφερειάρχης πρόσφερε συμβολικά δώρα στον υπουργό, ένα καλάθι με μεσσηνιακά κρασιά καθώς και έναν τόμο με θέμα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας
Από την πλευρά του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε σύντομες δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη είπε ότι η Μεσσηνία αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και ασφάλειας. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα σώματα ασφαλείας του νομού για την προσφορά τους στους κατοίκους του.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσόμαλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Διοικητικού – Οικονομικού Βασίλης Καπέλιος, οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Οι δήμαρχοι, αφού επισήμαναν της εξαιρετική συνεργασία που έχουν, τόσο με την Αστυνομία, όσο και με την Πυροσβεστική, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές των δήμων τους, σημειώνοντας ιδιαίτερα το θέμα της υποστελέχωσης -όπως είπαν- των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μεσσηνία.

Παρόντες στην χθεσινή σύσκεψη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ήταν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πριν τη συνάντησή του με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε στο Διοικητήριο της Π.Ε. ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με αξιωματικούς και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας του νομού.

Περισσότερα Άρθρα

Κεραμέως: Έρχεται ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – Τέλος στους αιώνιους φοιτητές

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ανώτατο όριο ολοκλήρωσης των σπουδών, νέο σύστημα χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του δημοσίου και κατάργηση του ασύλου προανήγγειλε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής. Η υπουργός Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση είπε πως: – Βελτιώνουμε […]