17 °C Argos, GR
Μάρτιος 22, 2019

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου Η Δημοτική Παράταξη ΑΥ.Ρ.Α. ,δεν ήταν ποτέ αντίθετη με την ενορία του Ι.Ν.Ευαγγελίστριας Ναυπλίου , όσον αφορά την δομή του συσσιτίου . «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Πρώτη παρουσίαση του σεναρίου της ταινίας και του ενημερωτικού βίντεο του προγράμματος Η Ώρα της Γης : Το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 σβήνουμε τα φώτα «Νεκροταφείο» ορειβατών το Έβερεστ: Μακάβρια ευρήματα αναδείχτηκαν με το λιώσιμο των πάγων

Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη σύνδεση της Αργολίδας με τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αργολίδα της σύνδεσης με τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Ερώτηση, επανέρχομαι στο επιτακτικό ζήτημα που έχω θέσει με σειρά σχετικών παρεμβάσεων, της υλοποίησης των έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), καθώς η Αργολίδα είναι η μόνη περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου που δεν συνδέεται με τον οδικό άξονα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας.

 

Επισημαίνεται ότι στο με αριθμού πρωτοκόλλου 58403-311/6-3-2018 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επισυνάπτεται στη γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην προηγούμενη σχετική  2940/26-1-2018 Ερώτηση που είχα καταθέσει αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Με την υπ’ αρ. 115/2018 (με αριθμό πρωτοκόλλου 25347/2-3-2018) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ:7ΔΓΗ465ΧΙ8-ΧΝΔ) εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, στη ΣΑΜΠ-026 του έργου με τίτλο “Σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγ. Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου” με κωδικό 2018ΜΠ0260002 και προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι μετά την υπογραφή της ανωτέρω Σύμβασης θα έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου οι απαιτούμενες μελέτες και το έργο της Ε. Οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμεας – Δερβενάκια – Μυκήνες – Π.Ε. Αργολίδος θα είναι ώριμο για δημοπράτηση”.

Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική απάντηση  υπήρξε δέσμευση στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών καθώς και από τον Πρωθυπουργό”.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από τον Μάρτιου του 2018, ημερομηνία της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού στην τελευταία σχετική μου Ερώτηση και ενώ ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση
  2. Αν το έργο εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο Τομεακό επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως δεσμεύθηκαν σχετικά ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
  3. Πότε θα δημοπρατηθεί το ως άνω έργο και ποιος είναι ο σχεδιασμός, η πορεία υλοποίησης και το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του».

Περισσότερα Άρθρα

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Πανεπιστήμιου Harvard στο Ναύπλιο

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2019 (“High School Summer Program – HSSP”). Εφέτος, θα είναι η όγδοη συνεχή χρονιά υλοποίησης του προγράμματος. Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων σπουδών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες ένα εντατικό, καθημερινό […]

Γιάννης Μανιάτης: «Οι δέκα ενεργειακές προκλήσεις του 2019 – Προοδευτική Αλλαγή για επενδύσεις 50δις€»

  ‘Αρθρο του Γιάννη Μανιάτη * Οι εκλογές του 2019 ελπίζω ότι θα διαμορφώσουν μία νέα κατάσταση, με μια κανονική κυβέρνηση, με κανονική ενεργειακή πολιτική, σε μια κανονική (επίσης ελπίζω), Ευρώπη. Οι δέκα μεγάλες ενεργειακές προκλήσεις του 2019 είναι: 1. Η διερεύνηση του σκανδάλου ΔΕΠΑ, με τα 126εκατ € που χρωστά η εταιρεία ELFE-Λαυρεντιάδη, ένα αδειανό επιχειρηματικό πουκάμισο, […]