6 °C Argos, GR
18 Φεβρουαρίου, 2020

Ναι μεν, αλλά…ο Κώστας Καράπαυλος

Πολιτικό…τοπικό “σεισμό” προκάλεσε η κίνηση ματ  του Δημήτρη Κωστούρου, με την οποία πρότεινε για πρόεδρο του ιδρύματος Μαρίας Ράδου τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Η πρόταση αυτή αν και στην αρχή προκάλεσε αμηχανία στην αντιπολίτευση ,τελικά έγινε δεκτή ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πρότεινε για τις θέσεις των δημοτών  τον  Κώστα Καράπαυλο για γραμματέα και για ταμία τον κύριο Μανώλη Περράκη οι οποίοι μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο  Αναστάσιο Ζαφείρη την δημοτική σύμβουλο  Νάντια Αναστασίου ,τον κύριο Θύμιο Αραμπό και την κυρία Κάλτσα Αδαμαντία εκπρόσωπο των εργαζομένων θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις. 

Ο Μάνος Περράκης αποδέχθηκε την πρόταση ενώ ο Κώστας Καράπαυλος της παράταξης “Ανάπλι εμπρός!” ( η οποία έχει ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στον κ.Κωστούρο για το Γηροκομείο) με επιστολή του δέχεται μεν αλλά επιφυλλάσεται να αναλάβει καθήκοντα και βάζει αρκετά “αν” στην επιστολή του που ακολουθεί.

Αναμένουμε βεβαίως και την κίνηση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

 

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΥ

Δεν είχε ο κ. Δήμαρχος το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την Προεδρία του πολύπαθου Ιδρύματος Μαρίας Ράδου. Να αναλάβει το Γηροκομείο με τα υπέρογκα χρέη, που κατά κύριο λόγο επί Δημαρχίας του δημιουργήθηκαν

Είναι φανερό ότι προσπάθησε χθες να παίξει πολιτικά παιχνίδια, αντί να αποδεχθεί  την ευθύνη του να αναλάβει Πρόεδρος ενός διαπαραταξιακού Δ.Σ. που θα συμβολίσει  την σύσσωμη προσπάθεια της Ναυπλιακής κοινωνίας για να σωθεί το Γηροκομείο μας. Πρότεινε για Πρόεδρο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προκάτοχό του!!!

Έγινε το πρωτοφανές μια δημοτική αρχή να φοβάται να ασκήσει τα δικαιώματά της που της έδωσε πολύ πρόσφατα ο Ναυπλιακός λαός και να μεταβιβάζει την ευθύνη στην αντιπολίτευση!!!

Ως ο ένας εκ των δύο αιρετών εκπροσώπων της παράταξης  “Ανάπλι εμπρός!” δέχομαι να είμαι μέλος του νέου ΔΣ του Γηροκομείου για να κάνουμε την προσπάθεια διάσωσης.

Ας  είναι απών ο κύριος Δήμαρχος που θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

Όμως αναγκαία προϋπόθεση για την διάσωση του Γηροκομείου είναι η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να ενισχύσει το Γηροκομείο οικονομικά.

Ο κ. Δήμαρχος έχει δηλώσει ότι τα χρήματα υπάρχουν. Το “Ανάπλι εμπρός!” έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική διάσωση του Ιδρύματος και το σύνολο σχεδόν των προτάσεων αυτών προϋποθέτει την συνεισφορά την βούληση και συναίνεση της δημοτικής αρχής. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν  Άνευ της πολιτικής βούλησης της δημοτικής αρχής για υλοποίηση των προτάσεών μας ή και άλλων που θα ακουσθούν, η οποιαδήποτε  συμμετοχή σε Δ.Σ του οιουδήποτε είναι ατελέσφορη και άνευ σημασίας.

Η βούληση να υπάρχει και αυτή να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

Και τότε το νερό θα μπει στο αυλάκι και χωρίς την παρουσία του κ. Δημάρχου.

Αλλιώς η συμμετοχή μας δεν έχει νόημα.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΑ. ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ.

Αναμένω την έκφραση των προθέσεων της δημοτικής αρχής. Θα δώσει χρήματα για την διάσωση του Γηροκομείου; Ναι ή όχι; Και μετά θα περιμένω την άμεση υλοποίηση Όλα τα άλλα είναι πολιτικά παιχνίδια

 

ΥΓ1 Θα αποδεχθώ πλήρως την όποια απόφαση λάβει ο κ. Αναγνωσταράς, που έχει ενεργή ατομική οικονομική δραστηριότητα, να αρνηθεί την ηλεκτρική θέση του Προέδρου του Γηροκομείου. Δεν θα τον ψέξω. Είμαι ειλικρινής. Και εγώ θα αρνούμην. Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να έχει το πολιτικό θάρρος, ως Δήμαρχος, να αναλάβει την θέση αυτή. Οι συνέπειες που έχει ένας οικονομικά ενεργός πολίτης, όταν αναλαμβάνει πρόεδρος ενός καταχρεωμένου Ιδρύματος, είναι εξουθενωτικές για τον ίδιο. Καταστρέφεται οικονομικά Και ο κ. Δήμαρχος μεταθέτει την ευθύνη αυτή στον πολιτικό του αντίπαλο!!! Πως να το χαρακτηρίσω;  Η συμμετοχή μου, εννοείται ότι προϋποθέτει ότι θα υπάρξει Πρόεδρος στο Δ.Σ. και τούτο δεν θα είναι ακέφαλο

 

ΥΓ2 Ο κ. Ιωάννης Μακρής που προτάθηκε από την Τοπική Ενότητα Ναυπλίου, πρέπει υποχρεωτικά να είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

 

Κώστας Καράπαυλος

“Ανάπλι εμπρός!”

Περισσότερα Άρθρα

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Τα τελικά αποτελέσματα στην Αργολίδα

  Ενσωμάτωση 100,00 (222 / 222 ΕΤ) Εγγεγραμμένοι 95.643 Έγκυρα 57.614 Άκυρα 650 Συμμετοχή 58.609 Λευκά 345         Κόμμα Ποσοστό  Ψήφοι Έδρες   ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 43,43 25.024 1 ΣΥΡΙΖΑ 24,99 14.400 1 ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 14,82 8.541 1 ΚΚΕ 3,56 2.051   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,25 1.871   ΜΕΡΑ 25 3,13 1.802   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ […]

Ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νίκα -Όλα τα ονόματα των υποψηφίων

Κατατέθηκε το Σάββατο 4 Μαΐου, στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, η δήλωση του Συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο». 77 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, 31 γυναίκες και 46 άνδρες, 12 στην Αργολίδα, 12 στην Αρκαδία, 20 στην Κορινθία, 12 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα του Ευαγγέλου, ως Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα αγωνισθούν στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές […]