29 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2020

Ναύπλιο:« Άγχος Στρες και Τρόποι Αντιμετώπισης» στην Ευαγγελίστρια

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού με Ομιλήτρια την Δενδραλίδη Λίνα, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια(BSc., MSc.), Πτυχιούχο Παντείου Παν/μίου, Master Γνωσιακή Επιστήμη, Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων με θέμα : « Άγχος Στρες και Τρόποι Αντιμετώπισης»

Η Λίνα Δενδραλίδη είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο της απενεμήθη από το Cambridge A.P.U. στην Αγγλία αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ψυχολογία το 2005.
Επιπλέον έχει περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις στη «Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία»(οργάνωση Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. υπό τη διεύθυνση του Κ. Στεφανή που πραγματοποιήθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «στη Συμβουλευτική Γονέων και στην εκπαίδευση-συντονισμό Σχολών Γονέων»(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων), «στην θεραπεία Τραύματος με τη μέθοδο E.M.D.R.»(Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Σ.Ε.Ψ.), «σε Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία» (οργάνωση Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και «στη θεραπεία μέσω των εικαστικών Τεχνών- Art Therapy στην υγεία και στην εκπαίδευση»(οργάνωση B.H.C).
Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της στην μετεκπαίδευση για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2006 (Cooperativa Sociale, C.S.I.S.E.)
Επαγγελματικά έχει εργασθεί στο Δίκτυο Υπηρεσιών για την απασχόληση «Φτιάχτο Μαζί μας» του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών συντονίζοντας ομάδες και παράλληλα παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη ατομικά. Στο πλαίσιο των υπευθυνοτήτων της, συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους με στόχο την Κοινωνική Επανένταξη ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Ψυχολόγος-Στέλεχος Δημιουργικής Απασχόλησης σε Κέντρο Ημέρας με κύρια αρμοδιότητα την οργάνωση και το συντονισμό ομάδων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ψυχική νόσο ( Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
Μετέπειτα, απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου στα πλαίσια του προγράμματος Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας Ο.Τ.Α) παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία συντονίζοντας ομάδες Γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης σε παιδικούς σταθμούς αναλαμβάνοντας την παρατήρηση παιδιών, την παρέμβαση στην τάξη, τη Συμβουλευτική Γονέων, καθώς και την εποπτεία παιδαγωγών.
Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και στον Τύπο σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της Ψυχικής Υγείας. Από το 2009 διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες, κάνοντας επιπλέον συνεδρίες αυτογνωσίας – Art Therapy τόσο με άτομα όσο και με ομάδες.
Τέλος παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια, σεμινάρια και βιωματικές ομάδες που ενημερώνουν την πρακτική της στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Φώτο από το προφίλ του ιερέα Ελευθέριου Μίχου

Περισσότερα Άρθρα

Η Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου στηρίζει την ιματιοθήκη αγάπης της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου διοργανώνει μια εκστρατεία αγάπης για τους αναγκεμένους αδελφούς μας, στηρίζοντας την ιματιοθήκη αγάπης του Ι.Ν Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Συλλέγουμε είδη ρουχισμού, υποδήσεως και παιχνίδια σε καλή κατάσταση όλη την εβδομάδα, από σήμερα έως και την Κυριακή 21/6/2020. Μπορούμε όλοι μαζί!!

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 30 Ιουνίου

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής: 1884 Εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πελοποννήσου στην Αθήνα, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ. Αποτελεί μικρογραφία του σιδηροδρομικού σταθμού Σικφτσί της Κωνσταντινούπολης. 1892 Γεννιέται ο Στράτης Μυριβήλης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Μιχαήλ Σταματόπουλου, Ελληνας μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. 1913 Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας, ενώ σφαγιάζουν περισσότερους […]