14 °C Argos, GR
14 Δεκεμβρίου, 2019

Ναύπλιο:« Άγχος Στρες και Τρόποι Αντιμετώπισης» στην Ευαγγελίστρια

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού με Ομιλήτρια την Δενδραλίδη Λίνα, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια(BSc., MSc.), Πτυχιούχο Παντείου Παν/μίου, Master Γνωσιακή Επιστήμη, Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων με θέμα : « Άγχος Στρες και Τρόποι Αντιμετώπισης»

Η Λίνα Δενδραλίδη είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο της απενεμήθη από το Cambridge A.P.U. στην Αγγλία αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ψυχολογία το 2005.
Επιπλέον έχει περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις στη «Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία»(οργάνωση Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. υπό τη διεύθυνση του Κ. Στεφανή που πραγματοποιήθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «στη Συμβουλευτική Γονέων και στην εκπαίδευση-συντονισμό Σχολών Γονέων»(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων), «στην θεραπεία Τραύματος με τη μέθοδο E.M.D.R.»(Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Σ.Ε.Ψ.), «σε Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία» (οργάνωση Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και «στη θεραπεία μέσω των εικαστικών Τεχνών- Art Therapy στην υγεία και στην εκπαίδευση»(οργάνωση B.H.C).
Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της στην μετεκπαίδευση για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2006 (Cooperativa Sociale, C.S.I.S.E.)
Επαγγελματικά έχει εργασθεί στο Δίκτυο Υπηρεσιών για την απασχόληση «Φτιάχτο Μαζί μας» του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών συντονίζοντας ομάδες και παράλληλα παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη ατομικά. Στο πλαίσιο των υπευθυνοτήτων της, συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους με στόχο την Κοινωνική Επανένταξη ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Ψυχολόγος-Στέλεχος Δημιουργικής Απασχόλησης σε Κέντρο Ημέρας με κύρια αρμοδιότητα την οργάνωση και το συντονισμό ομάδων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ψυχική νόσο ( Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
Μετέπειτα, απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου στα πλαίσια του προγράμματος Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας Ο.Τ.Α) παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία συντονίζοντας ομάδες Γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης σε παιδικούς σταθμούς αναλαμβάνοντας την παρατήρηση παιδιών, την παρέμβαση στην τάξη, τη Συμβουλευτική Γονέων, καθώς και την εποπτεία παιδαγωγών.
Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και στον Τύπο σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της Ψυχικής Υγείας. Από το 2009 διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες, κάνοντας επιπλέον συνεδρίες αυτογνωσίας – Art Therapy τόσο με άτομα όσο και με ομάδες.
Τέλος παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια, σεμινάρια και βιωματικές ομάδες που ενημερώνουν την πρακτική της στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Φώτο από το προφίλ του ιερέα Ελευθέριου Μίχου

Περισσότερα Άρθρα

Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να λυθούν προβλήματα της αγροτιάς”

Στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 14/2/2019 η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με κλιμάκιο συναρμοδίων υπουργών, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που βρισκόμαστε για 20 μέρες στα μπλόκα. Αυτή η ολοκληρωτική άρνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να λυθούν προβλήματα της αγροτιάς, που η ίδια η […]

Θεοφάνεια στο Κιβέρι

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στο Κιβέρι. Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου εψάλλει ο Όρθρος και στην συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μεγάλος Αγιασμός, προσκύνησε όλος ο κόσμος τον Τίμιο Σταυρό και μετά ακολούθησε η ρίψη του  στην θάλασσα. Εκ μέρους του Δήμου Άργους- […]