29 °C Argos, GR
3 Αυγούστου 2020

Να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ την κ.Ευγενία

Είναι από τις ιστορίες που λες «δεν μπορεί να συμβαίνουν» ή αποτελούν σενάριο για έργα στην τηλεόραση. Και όμως είναι «έργο» που «ανεβάζει» η ίδια η ζωή.

Μια συμπολίτισσα μας, η κ. Ευγενία Δ. τα έχασε όλα σε μικρό χρονικό διάστημα: παιδί, σύζυγο, τη γυναίκα που τη φρόντιζε, δουλειά, σπίτι. Από εκεί που τα είχε όλα, έμεινε στο δρόμο. Κυριολεκτικά. Με τα ελάχιστα υπάρχοντα της, έκανε σπίτι τη τον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους για να κοιμάται. Το κρύο περόνιαζε το σώμα και την ψυχή της. Οι νύχτες ατέλειωτες, οι κίνδυνοι πάμπολλοι. Ένα βράδυ, παραμονές τα φετινά Χριστούγεννα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο που την έδειρε σε σημείο να χρειαστεί άμεσα εγχείρηση στην τραυματισμένη ωμοπλάτη της. Την έκανε. Τα έξοδα πολλά.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βρέθηκαν συνάνθρωποι μας και φορείς που βοήθησαν. Πρώτα το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Πέτρου που της χορήγησε στέγη σε ξενοδοχείο της πόλης και τροφή σε εστιατόριο. Μετά η διεύθυνση του ίδιου του ξενοδοχείου που μείωσε την τιμή και ανέλαβε διάφορα άλλα έξοδα, όπως τα φάρμακα για την αποκατάσταση του τραυματισμού. Επίσης, δυο κυρίες- εθελόντριες που διενήργησαν εράνους για να συνεχιστεί η παραμονή της άτυχης γυναίκας στο ξενοδοχείο και όλα τα υπόλοιπα.

Μετά, όμως;

Θα αφήσουμε την κ.Ευγενία να επιστρέψει στο σταθμό του ΟΣΕ με το κρύο να περονιάζει τα κόκκαλα και πολλούς κινδύνους να παραφυλάνε;

Απαιτούνται χρήματα να συνεχίσει να στεγάζεται στο ξενοδοχείο ή να βρεθεί μια «φωλιά» να κουρνιάσει, ένα οίκημα να ζεσταθεί και ας είναι …καμαρούλα μια σταλιά.

Η κ.Ευγενία, η γυναίκα της διπλανής μας πόρτας χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε, μπορούμε.

Όσοι θέλετε λοιπόν να βοηθήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα των εθελοντριών:
6980.904080 (κα Αναστασία)
6948.595251 (κα Ιωάννα).

Περισσότερα Άρθρα

Καναδάς: Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγος του πρωθυπουργού Τριντό

Η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, βγήκε θετική στον κορωνοϊό, αφού εξετάστηκε μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων παρόμοιων της γρίπης ύστερα από την επιστροφή της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρωθυπουργός Τριντό έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει παρουσιάσει […]

Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος: Ὁ χαφιεδισμός, ἡ ρουφιανιά, τό κτῆνος πού κρύβουμε μέσα μας.

Τοῦ Μητροπολίτη Ἀργολίδος Νεκταρίου Ἡ ἐπέλαση τοῦ COVID-19, πέρα ἀπό τήν ἀναστάτωση, τίς συμφορές καί τίς τραγωδίες πού δημιούργησε, ἔφερε στήν ἐπιφάνεια καί κάτι θετικό, ὅπως πολύ σωστά ἐπισημαίνει ὁ καθηγητής Χρῆστος Γιανναρᾶς σέ ἄθρο του τήν Κυριακή τῆς 12ης Ἀπριλίου. «Μέσα σέ αὐτόν τόν ἐφιάλτη ἡ περίπτωση τῆς Ἑλλάδας ἔμοιασε ἔκπληξη. Μιά καταφανέστατα παρακμιακή […]