10 °C Argos, GR
31 Μαρτίου, 2020

Οι Δημοτικές εκλογές και τα σκουπίδια μας – Γράφει η Άννα Χρυσοβέργη

Στη πόλη μας, στο δημόσιο διάλογο σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, διαχέεται μια μιζέρια! Ο Πανοβράκος και ο Χειβιδόπουλος συγκρινόμενοι με τον Καμπόσο, βγαίνουν «ψηλότεροι», …και όλα αρμενίζουν καλά! Συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με μοναδικό περιεχόμενο να φύγει αυτή η δημοτική αρχή! Όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να φύγει αυτή η δημοτική αρχή. Επίσης, όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα! Αν αλλάξουν μόνο τα πρόσωπα, θα καταφέρουμε η είναι η νέα δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει τα προβλήματά μας με περισσότερη « ευγένεια». Θα μου πεις λίγο είναι αυτό; Πολύ είναι αλλά δεν φτάνει! Δεν φτάνει γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται «με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» …
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τελευταία στο θέμα, «επειδή βρωμάει», αναφέρεται μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση. Την Κυριακή 31 Μάρτη είχε ορισθεί συνεδρίαση του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Πελοποννήσου. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν σχετικά με το ποιος θα πληρώσει τα μεταφορικά των απορριμμάτων από τους Δήμους στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, πόσα σκουπίδια και με ποια ποιοτική σύνθεση θα υποχρεώνεται ο κάθε Δήμος να παραδίδει στη ΤΕΡΝΑ και άλλα σχετικά. Στο επίκεντρο δηλαδή, πόσα ευρώ θα πληρώνουμε στον ιδιώτη για να ανακυκλώνει τα σκουπίδια μας και να κερδίζει από αυτό. Πόσα εκατομμύρια θα πληρώσουμε τα σκουπίδια μας ώστε ο καπιταλιστικός όμιλος να έχει μεγάλη και ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ για τα επόμενα 28 χρόνια. Ποια είναι η είδηση; Αυτοί που αποφάσισαν να παραδώσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και τους όρους με τους οποίους τα παρέδωσαν δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση.

Γιατί δεν εμφανίστηκαν;

Προφανώς γιατί έρχονται εκλογές και θέλουν τη ψήφο μας! Σκέφτηκαν άστα αυτά για μετά τις εκλογές! Ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται και δεν πάνε στη συνεδρίαση; Δήμαρχοι και υποψήφιοι που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι.

Γιατί έγραψα με κεφαλαία το ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ; Γιατί δυσκολεύτηκα να καταλάβω αυτό το σημείο.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ένα γεγονός που με βοήθησε να καταλάβω και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτές τις μέρες επιδοτήσαμε, σαν ελληνικό δημόσιο, με το ποσό 5.512.445,54 ευρώ στην εταιρεία “Μορέας”. Ο “Μορέας” θα παίρνει επιδότηση 2 φορές το χρόνο, μέχρι το 2034, για τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Τα έσοδα της εταιρείας από τα διόδια είναι χαμηλά, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, τα χρήματα της επιδότησης, αποτελούν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για την εξόφληση των δανείων που έχει πάρει από τις τράπεζες η κοινοπραξία για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Ανάλογες είναι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την ΤΕΡΝΑ και την περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων. Όταν τα σκουπίδια μας δεν θα είναι τόσα όσα χρειάζεται ο όμιλος για να εξασφαλίσει τα κέρδη που επιθυμεί θα τον επιδοτούμε εμείς σαν δημότες για 28 χρόνια ώστε να πληρώνει τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες για να κατασκευάσει τα εργοστάσια. Γιατί δεν συζητάμε για όλα αυτά;!

Παρόμοια είναι τα σχέδιά τους για την αφαλάτωση του νερού του Αναβάλου, για την ΔΕΥΑΡ και για ότι άλλο μπορούν να παραδώσουν στους ομίλους και στις τράπεζες. Είναι αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο να ακούμε για ακομμάτιστους υποψηφίους που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη της πόλης γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και κόμματα!

Άννα Χρυσοβέργη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Περισσότερα Άρθρα

Στον αναπτυξιακό νόμο 26 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόφαση του Π. Νίκα

Συνολικά 26 επενδυτικές προτάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 26.633.595,91 ευρώ, εντάχθηκαν -με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/16 και συγκεκριμένα στο καθεστώς των νέων ανεξάρτητων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Β΄ κύκλος). Οι πιο πάνω προτάσεις, που θα επιχορηγηθούν συνολικά με 13.180.127,91 ευρώ, προέρχονται από τη Λακωνία (15), τη Μεσσηνία (6), […]

Δημοσκόπηση Pulse: 8 στους 10 ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά – Αυξάνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη είναι η ανησυχία των Ελλήνων για την στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αλλά και για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, σύμφωνα  με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας, την ώρα που η επιδημία του κορονοϊού […]