7 °C Argos, GR
21 Φεβρουαρίου, 2020

«Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» παρουσιάζονται στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 7μμ, η Βιβλιοθήκη του FOUGARO ARTCENTER και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» της ψυχολόγου και συγγραφέα, Φωτεινής Τσαλίκογλου. Η ψυχολόγος Μαρία Ιωαννίδου συζητά με τη συγγραφέα, θέτοντας τα δικά της ερωτήματα γύρω από το νέο της βιβλίο, αλλά και το συνολικό της έργο.

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο τελευταίο της έργο παρουσιάζει απροσδόκητες ιστορίες που τονίζουν την ελπίδα της ζωής αλλά και τον φόβο του ατόμου γύρω από το άγνωστο. Δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο αφηγηματικό σύμπαν που κυριαρχεί η έκπληξη, η αγωνία αλλά και ο αγώνας των λογοτεχνικών της χαρακτήρων να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους.

«Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» θα προβληματίσουν και θα δώσουν απαντήσεις στην εσωτερική φωνή μας, ενώ η συνομιλήτρια Μαρία Ιωαννίδου θα μας φέρει πιο κοντά στην αθέατη πλευρά της Φωτεινής Τσαλίκογλου.


Φωτεινή Τσαλίκογλου

H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει τα μαθήματα ‘Κλινική Ψυχολογία μέσα από τη Λογοτεχνία και την Τέχνη’ και ‘Εγκληματολογική Ψυχολογία: Κλινικές Εφαρμογές’. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και δοκιμίων. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων, “Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ”, “Έρως φαρμακοποιός”, “Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά”, “Το χάρισμα της Βέρθας” (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες όπως αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, τούρκικα και κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική. Το μυθιστόρημα “8 ώρες και 35 λεπτά” (The Secret Sister), που κυκλοφορεί στην Ευρώπη και την Αμερική, διακρίθηκε από το World Literature Today ως ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα μεταφρασμένα βιβλία του 2015. Η ιταλική του μετάφραση (Sorella segreta) από τον Maurizio de Rosa, τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα.

Η Μαρία Ιωαννίδου σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία υγείας από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Επιπλέον έχει συνεργαστεί εθελοντικά με φορείς και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε συλλόγους συντονίζοντας ομάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Έναρξη:7μμ

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μαντζούνης: Ναι στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ναι στα νέα γήπεδα, όχι σε τακτικές άλλων εποχών

Διαβάζοντας με προσοχή τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό που με καθυστέρηση και εκπρόθεσμα λάβαμε, διαπιστώνουμε ότι σε πολλούς κωδικούς, στα έξοδα, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της υπερβολικής σπατάλης. Σε σύγκριση επίσης με απολογισμούς πρόσφατων ετών υπάρχει αύξηση αδικαιολόγητη. Ελπίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση της 20ης Μαρτίου 2019 θα δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις. Όσον […]

Με μεγαλοπρέπεια εορτάζουν τον Πολιούχο του Ναυπλίου Άγιο Αναστάσιο

  Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων και συγχοροστατούντων του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , του Μητροπολίτης Άρτης Καλλινίκου και του Αργολίδας Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη […]