30 °C Argos, GR
11 Ιουλίου 2020

Ομιλία του Ευάγγελου Ρέντα στο “ΔΑΝΑΟ”

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Την  Κυριακή  15   Δεκεμβρίου  2019 και  ώρα 6.30  μ.μ.  στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει:

Ο κ. Ευάγγελος Ρέντας

Επιστημονικός Υπεύθυνος  ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΝΚλινικός και Συμβουλευτικός Ψυχοθεραπευτής Master, Bachelor Ψυχολογίας

με θέμα:  « Μήπως χάνω το έφηβο παιδί μου;»

 

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συνδιοργάνωση:  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

                               του Μπουσουλοπουλείου

                                1ου Γυμνασίου ΄Αργους

                                Σύλλογος Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ»

 

Ο κ. Ευάγγελος Ρέντας

 

            Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος ΄Αργους.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, Κλινική Κοινωνική Εργασία και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Newcastle της Αγγλίας.

Εξειδικεύτηκε στις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οικογενειακή και Συστημική προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας με κύριο στόχο τη θεραπεία και Συμβουλευτική παιδιών, ζευγαριών και οικογενειών, που είχαν διαγνωσθεί με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Ερεύνησε τη μελέτη των πρώιμων σχέσεων μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους, καθώς και τη δυναμική του οικογενειακού πλαισίου και τις κοινωνικές και προσωπικές τους ιστορίες, σχετικά με την ανάπτυξη δυσλειτουργικών μοτίβων, ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Επίσης την εμπειρία ψυχιάτρων, πάνω στην ψυχοπαθολογία της συνοχής των οικογενειακών δεσμών, σε διαγνωσμένους με σχιζοφρένεια ασθενείς, κάνοντας φανερή την παραδοξότητα και τη σύγχυση των «διπλών μηνυμάτων», που εκπέμπουν γονείς με ψυχοπαθολογία στα παιδιά τους.

Είναι Διοικητικό μέλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Προγράμματος «Μελέτη και Εκπαίδευση σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς», πρώην πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχοντας εκπαιδευτεί και διδάξει πλέον τους μετεκπαιδευμένους Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται ιδιωτικά στην περιοχή του Αργους με τη σύζυγό του λειτουργώντας υπό τη στέγη του ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΝ.

Βρίσκεται στο ραδιόφωνο της Ι.Μ.Α. για 11η συνεχή χρονιά, έχοντας ταυτόχρονα στο βιογραφικό του ένα μεγάλο αριθμό εισηγήσεων και άρθρων.

 

 

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τον ομιλητή

και τον Σύλλογο.

                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο  Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

           Σωτήριος Π. Κωτσοβός                   Αναστάσιος Ι. Σκλήρης

                  Δικηγόρος                           συντ. Ειδ. Πάρεδρος του Π.Ι      

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Στην Άρτα ο Μητροπολίτης Αργολίδας με τεμάχιο της Καρδιάς του Αγίου Λουκά

Εκδήλωση με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Κατ’ αρχάς, έγινε υποδοχή τεμαχίου της Καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και ακολούθησε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της πόλεως […]

Επιστολή των Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας στους υποψήφιους δημάρχους Ναυπλιέων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας, Παναγιώτης Μακρής απευθύνει επιστολή στους υποψήφιους δημάρχους Ναυπλιέων κ.κ.Αναγνωσταρά, Γκόνη, Κωστούρο, Σαλεσιώτη (με αλφαβητική σειρά) όπου αναφέρει:   Αγαπητοί Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι,   Λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών ,σύμφωνα με τον νέο νόμο Κλεισθένη και ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί τα προγράμματα που υποστηρίζετε με […]