8 °C Argos, GR
27 Φεβρουαρίου, 2020

Πέντε μήνες με Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

 

 

 

Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς.
Μαρκ Τουαίην, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

 

Παρακολουθώ τα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο περισσότερο μπορώ, για τους  πέντε περίπου μήνες της νέας Περιφερειακής αρχής έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.

Η πλειοψηφούσα παράταξη προσπαθεί να εφαρμόσει όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, παρά το γεγονός πως η απλή αναλογική δημιουργεί αναχώματα στην λήψη αποφάσεων, από την άλλη βέβαια δημιουργεί τις συνθήκες για σύνθεση απόψεων προκειμένου να παρθούν κάποιες πολύ σοβαρές αποφάσεις. Σε αυτό θεωρώ τον Περιφερειάρχη τυχερό , ο λόγος είναι πως έχει στην αντιπολίτευση ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το καλό των Πελοποννησίων και όχι η μικροπολιτική.Έτσι σε πολλά ζητήματα υπάρχει εκτεταμένος διάλογος και εν τέλει σύνθεση απόψεων, σχεδόν  με όλες  τις παρατάξεις, πλην αυτής του πρώην Περιφερειάρχη .

Το  έργο τους είναι δύσκολο μιας και τα σημαντικά θέματα είχαν βαλτώσει στην απραξία  της απελθούσας παράταξης του Πέτρου Τατούλη, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή αφορμή για την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Π.Νίκα . Υπάρχουν προβλήματα τα οποία και χρήζουν  άμεσης λύσης.Θέματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μια σύγχρονη κοινωνία, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και  γενικότερα τα έργα υποδομής .

Σε κάποια θέματα προσπαθεί η παράταξη του Περιφερειάρχη να βρει τον βηματισμό της ,αφού πολύ εκ των περιφερειακών συμβούλων έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά, βέβαια τους καλύπτει η αυτοδιοικητική εμπειρία και το πολιτικό ανάστημα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Όμως αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τους αντιπεριφερειάρχες  ,ούτε τους Περιφερειακούς συμβούλους, πρέπει να μάθουν χθες, πρέπει να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους  . Πρέπει να στρωθούν στην δουλειά αν δεν το έχουν ήδη κάνει , πρέπει  ο στόχος τους να είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Πελοποννησίων . Δεν έχουν δικαίωμα να αποτύχουν, ούτε το ότι νίκησαν στις εκλογές τους κάνει ειδικούς και πετυχημένους, το έργο τους θα το δείξει αυτό.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μανιάτης: «Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων»

(Σημεία συνέντευξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , Εκπομπή “Σήμερα”, με τους Δημ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου) Την άμεση ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας, τόνισε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ οι έρευνες υδρογονανθράκων, ο αγωγός φυσικού αερίου […]

Στις 4 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο – Συζήτηση και για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Η 4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα γίνει στις 4 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ : 1. Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Λυμπεροπούλου, με θέμα: Πρόταση για δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Σπάρτης από […]