28 °C Argos, GR
13 Ιουλίου 2020

Πέντε μήνες με Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

 

 

 

Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς.
Μαρκ Τουαίην, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

 

Παρακολουθώ τα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο περισσότερο μπορώ, για τους  πέντε περίπου μήνες της νέας Περιφερειακής αρχής έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.

Η πλειοψηφούσα παράταξη προσπαθεί να εφαρμόσει όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, παρά το γεγονός πως η απλή αναλογική δημιουργεί αναχώματα στην λήψη αποφάσεων, από την άλλη βέβαια δημιουργεί τις συνθήκες για σύνθεση απόψεων προκειμένου να παρθούν κάποιες πολύ σοβαρές αποφάσεις. Σε αυτό θεωρώ τον Περιφερειάρχη τυχερό , ο λόγος είναι πως έχει στην αντιπολίτευση ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το καλό των Πελοποννησίων και όχι η μικροπολιτική.Έτσι σε πολλά ζητήματα υπάρχει εκτεταμένος διάλογος και εν τέλει σύνθεση απόψεων, σχεδόν  με όλες  τις παρατάξεις, πλην αυτής του πρώην Περιφερειάρχη .

Το  έργο τους είναι δύσκολο μιας και τα σημαντικά θέματα είχαν βαλτώσει στην απραξία  της απελθούσας παράταξης του Πέτρου Τατούλη, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή αφορμή για την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Π.Νίκα . Υπάρχουν προβλήματα τα οποία και χρήζουν  άμεσης λύσης.Θέματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μια σύγχρονη κοινωνία, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και  γενικότερα τα έργα υποδομής .

Σε κάποια θέματα προσπαθεί η παράταξη του Περιφερειάρχη να βρει τον βηματισμό της ,αφού πολύ εκ των περιφερειακών συμβούλων έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά, βέβαια τους καλύπτει η αυτοδιοικητική εμπειρία και το πολιτικό ανάστημα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Όμως αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τους αντιπεριφερειάρχες  ,ούτε τους Περιφερειακούς συμβούλους, πρέπει να μάθουν χθες, πρέπει να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους  . Πρέπει να στρωθούν στην δουλειά αν δεν το έχουν ήδη κάνει , πρέπει  ο στόχος τους να είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Πελοποννησίων . Δεν έχουν δικαίωμα να αποτύχουν, ούτε το ότι νίκησαν στις εκλογές τους κάνει ειδικούς και πετυχημένους, το έργο τους θα το δείξει αυτό.

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Το μήνυμα του Διομήδη για την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ σήμερα. Η κατανόηση και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία μπορεί να είναι ο στόχος της αλλά δεν πρέπει να τα θυμόμαστε μόνο σήμερα. Όλοι μας οφείλουμε σε καθημερινή βάση να προασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε σωματικά, είτε ψυχικά να μετέχουν […]

ΕΛΤΑ : Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων/ Επέτειοι-Γεγονότα

Ένα αιώνα ζωής συμπληρώνουν φέτος δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και το Ιστορικό Αρχείο της Κρήτης, ενώ 50 χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Τις σημαντικές επετείους για τα εξέχοντα αυτά ιδρύματα, που σχετίζονται με την παιδεία και το πνεύμα, τιμούν τα […]