9 °C Argos, GR
28 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Κορονοϊός: Εξετάζεται η ένταξη και των επιστημόνων στα 800 ευρώ αντί της κατάρτισης Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη – Αναβάλλονται για τον Ιούνιο οι προκριματικές εκλογές των κομμάτων Π.Ψυχογυιός: Επιστημονικές ομάδες – Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πολίτες β κατηγορίας Δήμος Ερμιονίδας: Οδηγίες για την εκτύπωση “Βεβαίωσης μετακίνησης για σίτιση αδέσποτων ζώων” Κορονοϊός: Μέτρα ελάφρυνσης της ΔΕΗ για τους καταναλωτές

Πέρασε το «σκόπελο» της πρότασης μομφής η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «επέζησε» της πρότασης μομφής που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματός της και έτσι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και της χώρας.

Κατά την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Τερέζα Μέι, ενώ κατά ψήφισαν 117.

Η Μέι χρειαζόταν να εξασφαλίσει 159 ψήφους, τους μισούς της κοινοβουλευτικής ομάδας συν μία ψήφο. Αντ’ αυτού κατάφερε να επιτύχει πλειοψηφία περίπου δύο τρίτων.

Το γεγονός αυτό μπορεί να φαίνεται ως επιτυχία της βρετανίδας πρωθυπουργού, όμως, η ψήφος 117 βουλευτών εναντίον της θα αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην ηγεσία της.

«Δεν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές»

Ότι δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε πριν από την ψηφοφορία η Τερέζα Μέι στους βουλευτές του κόμματός της.

Σύμφωνα με βουλευτή που ήταν παρών στη συνάντηση, η πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η δήλωση αυτή της Τερέζα Μέι, ήρθε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους βουλευτές της και να εξασφαλίσει τη στήριξή της πλειοψηφίας τους.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Την Πέμπτη η «ετυμηγορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως έγινε γνωστό, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εκδώσουν επίσημη δήλωση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για το Brexit αργά αύριο Πέμπτη. Τα  ανωτέρω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενημερώσει τους άλλους 27 ηγέτες πριν από το δείπνο την Πέμπτη και πως μετά από μια συζήτηση αφιερωμένη στις εξωτερικές υποθέσεις, η Μέι θα τους αφήσει να «υιοθετήσουν τα συμπεράσματα για το Brexit».

ΠΗΓΗ: reader

Περισσότερα Άρθρα

Η Π.Ε. Αργολίδας για την Παράταση Χορήγησης Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2019

        Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Δ12α/ΓΠοικ.50273/1466/01-11-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ  η ημερομηνία λήξης  για την  θεώρηση  και την έκδοση των νέων Δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ  έως την 31η  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019  σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.   Στα άτομα αυτά (ΑΜΕΑ) παρέχεται το δικαίωμα της […]

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου – Δήμος για όλους”

Το πολυμελές πρωτοδικείο Ναυπλίου αποφάσισε μέσω άλλων ότι ο Συνδυασμός: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», όπως προκύπτει από την οικεία δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου ΓΑΛΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ προς τον οικείο Πρόεδρο Πρωτοδικών, που παραλήφθηκε στις 5-5-2019, περιείχε όλα τα αναγκαία εκ του νόμου στοιχεία έχοντας νόμιμα δηλώσει τον αναγκαίο αριθμό υποψηφίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια […]