17 °C Argos, GR
9 Απριλίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ζητάει την στήριξη υγειονομικών μονάδων Δήμος Άργους – Μυκηνών : Το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε μαθητές Covid-19: Σχεδόν 2.000 θάνατοι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ Εξέγερση στις φυλακές του Ελαιώνα μετά τον θάνατο κρατούμενης Ανδρέας Πουλάς: Η έμπρακτη αλληλεγγύη όπλο της κοινωνίας σε κάθε κρίση

Παναγιώτης Αλευράς: Η 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έγινε μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, η οποία διακρίθηκε για τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες, για ίση αμοιβή των γυναικών με τους άνδρες, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες στη δουλειά. Οι αγώνες συνεχίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, την ανισότητα και την βία κατά των γυναικών.

Στην προηγμένη εποχή μας και στην πολιτισμένη δύση οι γυναίκες είναι τα εύκολα θύματα ,δολοφονούνται, βιάζονται, δεν μπορούν να εργαστούν γιατί δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, μπαίνει το δίλημμα σε μία εγκυμοσύνη ανάμεσα στο παιδί και τη δουλειά.

Ακούραστες πάντα οι γυναίκες αναλαμβάνουν την φροντίδα των παιδιών, των γονιών, των ανέργων της οικογένειας, χωρίς δημόσιες υποστηρικτικές δομές. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και καλύπτουν ελλείψεις των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, του ολοήμερου σχολείου και των μονάδων φιλοξενίας ηλικιωμένων. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση και σεξιστικά σχόλια στο σπίτι και στη δουλειά. Και όλα θεωρούνται φυσιολογικά !

Υπάρχει ανισότητα σε σχέση με τους άνδρες στην πρόσβαση, στην εξέλιξη στην δουλειά, στις αμοιβές και στα εργασιακά δικαιώματα.

Οι κινητοποιήσεις των γυναικών διεθνώς, τα τελευταία χρόνια, έχουν ξαναφέρει στην επικαιρότητα την πάλη των γυναικών, οργανώνοντας μαζικές και εντυπωσιακές απεργίες γυναικών, διαδηλώσεις και δημοψηφίσματα.

Δυστυχώς και σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές και τις διακρίσεις, τα προβλήματα των γυναικών μεγαλώνουν και μόνο με αγωνιστικές παρεμβάσεις θα επιλυθούν.

Οι Κυβερνήσεις έχουν ευθύνες για την συνέχιση αυτής της κατάστασης, αφού ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές έχουν χειροτερεύσει τη θέση της γυναίκας.

Το Κίνημα Αλλαγής, η δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί την αναγέννηση του Κοινωνικού Κράτους.

Μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη, ίσες ευκαιρίες για όλους και διαρκή στήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών με συγκεκριμένες δράσεις όπως:
• Δωρεάν παιδικούς σταθμούς
• Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.
• Παροχή παιδικών κατασκηνώσεων
• Προστασία μητρότητας
• Ίση αμοιβή για ίση εργασία
• Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας
• Δημόσιες δομές καταγραφής της σεξουαλικής κακοποίησης και υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών.

Καλαμάτα 7-3-2019 Με τιμή

Παναγιώτης Αλευράς
Πρ. Αντ/ρχης Π.Ε Μεσσηνίας
Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ

Περισσότερα Άρθρα

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας : Αφιέρωμα στον Johann Wolfgang von Goethe, 270 χρόνια από τη γέννησή του

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, το Βιβλιοπωλείο ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΣ 1964 και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εκδήλωση για τον μεγάλο Γερμανό – Ευρωπαίο πνευματικό άνθρωπο Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) με αφορμή τα 270 χρόνια από τη γέννησή του. Για τον Goethe Ο Goethe γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη στις 28 Αυγούστου 1749. Η οικογένειά του […]

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση -Ποιοι θα πάρουν έξτρα χρήματα

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά. Χαρακτηριστικά σημείωσε για το αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο κοινωνικό μέρισμα. «Εμείς λοιπόν έχουμε πει […]