17 °C Argos, GR
9 Απριλίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Κορονοϊός – Ισπανία: Ακόμα 683 θάνατοι σε 24 ώρες – Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ζητάει την στήριξη υγειονομικών μονάδων Δήμος Άργους – Μυκηνών : Το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε μαθητές Covid-19: Σχεδόν 2.000 θάνατοι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ Εξέγερση στις φυλακές του Ελαιώνα μετά τον θάνατο κρατούμενης

Πανελλαδικές: Πτώση στις βάσεις των περιζήτητων σχολών

Με βάση την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές,  πτώση παρουσιάζει η Ιατρική Αθήνας, μπορεί και κάτω από τα 19.000 μόρια, οι Πολυτεχνικές Σχολές, με βαθμολογίες κάτω του 18, όπως και οι Οικονομικές και Νομικές Σχολές.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε παράταση στην κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων έως τις 17 Ιουλίου, διαδικασία που κανονικά θα ολοκληρωνόταν σήμερα Δευτέρα. Η διήμερη παράταση δίνεται προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Η διακύμανση των βάσεων

Σε ό,τι αφορά την πορεία των βάσεων, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, οι σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, όπως οι περιζήτητες Νομικές και Φιλοσοφικές, παρουσιάζουν πτώση, ενώ αυξομειώσεις αναμένονται στα Τμήματα Πληροφορικής και τα Οικονομικά. Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμών πρόσβασης των συνολικά 93.787 υποψηφίων, εκ των οποίων 81.244 από τα Γενικά Λύκεια και οι 12.543 από τα Επαγγελματικά, που διεκδικούν συνολικά 79.631 θέσεις στα Πανεπιστήμια, όπως δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση παντού, ακόμη και στις υψηλόβαθμες σχολές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες: τα περίπου 100 νέα τμήματα που προέκυψαν από τις πανεπιστημιοποιήσεις των ΤΕΙ, χωρίς να μπορούν να συγκριθούν με κάτι αντίστοιχο περσινό, και βέβαια οι επιλογές στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία ο καθηγητής Φυσικής, εκπαιδευτικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης, εκτιμά ότι στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών), οι βάσεις των δημοφιλών Νομικών Σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κινηθούν ελαφρώς πτωτικά, περί τις 250 μονάδες. Στο 2ο Πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών) αναμένεται πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές των Πολυτεχνείων, που προσδιορίζεται πάνω από τις 300 μονάδες για τα ιδρύματα του κέντρου και μεγαλύτερη για τα περιφερειακά. Στο 3ο Πεδίο (υγείας και ζωής) κάτω από τις 19.000 μονάδες θα βρεθεί η περιζήτητη Ιατρική Αθηνών, ενώ στο 4ο Πεδίο (οικονομίας και πληροφορικής) οι υψηλόβαθμες βάσεις θα κινηθούν ανοδικά, ενώ οι μεσαίες και οι χαμηλόβαθμες πτωτικά.

ΠΗΓΗ: protothema

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι εκταμιεύσεις για πληρωμές έργων και στην Αργολίδα

Εντολή για την εκταμίευση συνολικής πίστωσης 319.626,30 ευρώ για αποπληρωμή έργων υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Οι πιστώσεις αυτές προορίζονται για πληρωμές έργων, υπηρεσιών και προμηθειών στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ: Σάκης Μπουλάς 1954 – 2014

Πολυτάλαντος καλλιτέχνης (ηθοποιός, τραγουδιστής, στιχουργός τηλεπαρουσιαστής), ιδιαίτερα αγαπητός στο μεγάλο κοινό από τις εμφανίσεις του στη μικρή οθόνη. Ο Σάκης (Αθανάσιος) Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Πειραιά, απ’ όπου καταγόταν η οικογένειά του. Πνεύμα ανήσυχο από τα μικράτα του, επέλεξε τον καλλιτεχνικό δρόμο, […]