9 °C Argos, GR
Νοέμβριος 19, 2019

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Το Greko με νέες και εξαιρετικές γεύσεις άνοιξε στην πλατεία της Νέας Κίου Αρμοδιότητες, νέο ΕΣΠΑ και μεταναστευτικό στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας Ανδριανός στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Είναι θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον σε λίγα αλλά καίρια σημεία καταφέραμε να συνεννοηθούμε» (video) Ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη στο Άργος

Παραγωγική η συνάντηση των μαθητών Ναυπλίου και Μαρτινιάς

Εγκάρδια η υποδοχή της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην αδελφοποιημένη πόλη Μαρτινιάς της Γαλλίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου συνοδευόμενοι  από την πρόεδρο των σχολικών επιτροπών και του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ, Γιώργο Καχριμάνη βρίσκονται στην Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος Ν8, που υλοποιεί η αδελφή πόλη.

Το 2ο Γυμνάσιο με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, συνεχίζοντας την μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία με τον αδελφοποιημένο δήμο της Μαρτινιάς, συμμετέχει στο πρόγραμμα που έχει διάρκεια μία εβδομάδα, από 13.10.2019 έως 20.10.2019, με τη συμμετοχή και σχολείων από τη Σκωτία, Ισπανία και Γαλλία.
Στόχος του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των μαθητών, η γνωριμία με άλλες κουλτούρες με την οποία μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση της προσαρμοστικότητας των μαθητών και η αποδοχή των πολιτισμικών διαφορών που καθιστούν την Ευρώπη τόσο διαφορετική και εν τούτοις ενιαία.
Επίσης, οι μαθητές θα επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των έργων, θα εξοικειωθούν με την έννοια της ετερότητας και θα διδαχθούν τις αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και της αποδοχής.

Η τελετή υποδοχής της Ελληνικής αποστολής έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019 από τον Δήμαρχο της αδελφής πόλης Michel Vernejoul λέγοντας ότι απώτερος στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η γνώση αλλά και η κουλτούρα, η ανταλλαγή των απόψεων και ο τρόπος ζωής που έχει η κάθε χώρα.

Ο λόγος δόθηκε και στους εκπροσώπους του Δήμου Ναυπλιέων, που ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και την ευκαιρία συνεργασίας με το σχολείο της Μαρτινιάς.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές δεν μένουν σε ξενοδοχεία, αλλά φιλοξενούνται από γάλλους μαθητές σε οικογένειες της Μαρτινιάς.

Επομένως γνωρίζουν την γαλλική οικογένεια, τις  συνήθειες, τον τρόπο ζωής τους.

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν ήδη από την Τρίτη το πρωί, ενώ αύριο Πέμπτη προγραμματίζεται μία μονοήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή.

Την ευκαιρία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα έχουν 18 μαθητές του 2ου Γυμνασίου η επιλογή των οποίων έγινε με κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των γνώσεων των παιδιών πάνω στη Γαλλική γλώσσα.

Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή υποδοχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ράλλη και Γιώργος Καχριμάνης συμμετείχαν σε τακτική συνεδρίαση του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, τονίζοντας την πολύπλευρη σημασία της αναζωπύρωσης της αδελφοποίησης των δήμων, Ναυπλιέων και Μαρτινιάς.

Περισσότερα Άρθρα

Δέκα συλλήψεις στην Αργολίδα σε μια ημέρα !

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (24.10.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν […]

Η γενική συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας καλεί τα μέλη του, αλλά και κάθε μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο της περιοχής να έρθει να γίνει μέλος του Συλλόγου, και να συμμετέχουν σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου, την Κυριακή 13 Οκτώβρη στις 7:30 μμ στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Μάνεση, με θέματα: ενημέρωση και […]