20 °C Argos, GR
Νοέμβριος 14, 2019

Π. Νίκας: “Η μέχρι τώρα έλλειψη στρατηγικής ευθύνεται για την κατάσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδικείται ως προς το επίπεδο ανάπτυξης, παρά τις προϋποθέσεις που συγκεντρώνει -αρχαιολογικοί χώροι, περιβάλλον, μεσογειακή διατροφή. Θα μπορούσε να είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτή που βρίσκεται σήμερα”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, με θέμα “Αναπτυξιακές προοπτικές Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Ο Π. Νίκας απέδωσε την αιτία για την υστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην μέχρι τώρα απουσία στρατηγικής, η οποία με τη σειρά της, όπως είπε, “οφείλεται στον μικροκομματισμό, στα μικροσυμφέροντα”. Και συνέχισε:

“Δεν μπορεί μία κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή να υστερεί σε αρδευτικά έργα -τα οποία ήδη δρομολογούμε. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει λυθεί το θέμα του φυσικού αερίου και να ψαχνόμαστε, ενώ ο αγωγός έχει ήδη φθάσει στη Μεγαλόπολη”.

Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι “δεν αποτελεί πρόβλημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι λείπουν οι δύο νομοί”, παρατηρώντας ότι “η Πάτρα είναι ένα πολύ μεγάλο αστικό κέντρο που φθάνει στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο” έχοντας διαμορφώσει διαφορετικές ισορροπίες. Όπως τόνισε, “τίποτα δεν παρεμποδίζει τους 5 νομούς να έχουν μια κοινή πορεία, αρκεί να στηριχεί το Πανεπιστήμιο κι εμείς να δουλέψουμε με στρατηγικό τρόπο”.

Στην πιο πάνω εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε πόνημα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου -συντάκτες του οποίου είναι οι πανεπιστημιακοί Παναγιώτης Λιαργκόβας, Θάνος Κρεμιάδης, Νικόλαος Αποστολόπουλος, Αθανάσιος Αναστασίου, Ζαχαρίας Δεμάτης- κεντρικοί ομιλητές ήταν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας και Θάνος Κριεμάδης, ενώ τον συντονισμό είχε ο καθηγητής στο Τμήμα  Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γιώργος Αργείτης, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Περισσότερα Άρθρα

Το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Αναγνωσταρά-ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι

Ο συνδυασμός «Ναύπλιο. Πρωτεύουσα ξανά» ανακοινώνει ότι: Μετά την χθεσινή επίσημη ανακήρυξη των δημοτικών συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα νέο και πολύ δυναμικό συνδυασμό που θα διεκδικήσει επάξια την θέση της νέας Δημοτικής Αρχής. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς […]

Προκήρυξη για ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Ερμιονίδας

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Έχοντας υπόψη : 1. Το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης » (ΦΕΚ 87/Τ.Α΄/7.6.2010) 2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143/Τ.Α΄/28.6.2007) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά στις θέσεις Ειδικών Συμβούλων […]