17 °C Argos, GR
30 Μαρτίου, 2020

NEA
Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου Αποχώρησε ο Δ.Καμπόσος από κοπή πίτας λόγω της παρουσίας του Γ.Γκιόλα Παίρνει κεφάλια η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο- Ο Σιδέρης από τους τρεις πρώτους… Δίχως τέλος …. η κατρακύλα του Τατούλη στις δημοσκοπήσεις Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Χρονόπουλος, κατεβαίνει ο Π.Χρηστίδης; Το παραμύθι Πετράν αυτή τη φορά δεν έχει δράκο, έχει Παναγιώτη Νίκα Νίκη Κεραμέως: ”Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα” (video) Οι δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας Πέτσας: Το Πάσχα φέτος θα είναι αλλιώς, θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη πολιτικός που καταθέτει τον μισό της μισθό Κορονοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα

Σε 5 επιβεβαιωμένα ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- Δύο στην Αργολίδα

Συνολικά 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης της συντονιστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή -μέσω τηλεδιάσκεψης- αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, ειδικότερα, διαπιστώθηκαν 2 θετικές περιπτώσεις κορονοϊού στην Αργολίδα και από μία σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Οσον αφορά τα μέτρα και την οργάνωση της Περιφέρειας για τη συνδρομή των δομών υγείας και άλλων φορέων του δημοσίου, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να προχωρεί η αγορά των υλικών που ζητούνται, παρατηρώντας ωστόσο ότι για ορισμένα από αυτά υπάρχει δυσκολία να εξευρεθούν λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει επιφέρει η πανδημία. Εξ άλλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προμήθεια από την Περιφέρεια isobox τα οποία στη συνέχεια προωθούνται προς τα Κέντρα Υγείας, σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται απολυμάνσεις, τόσο στους χώρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις Π.Ε.- όσο και σε χώρους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ανταπόκριση σχετικών αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι ικανοποιητική και πρόσθεσε ότι οι άδειες απουσίας δίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφ’ ενός άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών και αφ’ ετέρου άδειες ειδικού σκοπού όπως σε γονείς για φύλαξη τέκνων, σε υπαλλήλους που πρέπει να φροντίζουν άτομα με αναπηρία, καθώς και σε υπαλλήλους με υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι από την επόμενη Τετάρτη 1η Απριλίου όλα τα βαρέα μηχανήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων θα τεθούν στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασαρχείων για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων και μόνο.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει στο εξής οι δήμαρχοι αλλά και οι ιδιώτες να μην υποβάλουν αιτήματα στην Περιφέρεια για την διάθεση των λόγω οχημάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Για την ισχυρή, έξυπνη και πράσινη Ελλάδα

καθ. Γιάννης Μανιάτης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, π. υπουργός  ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μετά από 10 χρόνια κρίσης, στη διάρκεια της οποίας χάσαμε το 25% του εθνικού πλούτου, ενώ ταυτόχρονα οι εταίροι μας αναπτύχθηκαν με μέσο ρυθμό 2%, διαμορφώνοντας πια ένα τεράστιο αναπτυξιακό χάσμα άνω του 40% αναπτυξιακής υστέρησης της Ελλάδας σε σχέση με την προ κρίσης κατάσταση, έχουμε βαθιά […]

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη…«Σε απευθείας Σύνδεση» αύριο από το Αρχαίο Θέατρο Άργους

Άλκηστις Πρωτοψάλτη   «Σε απευθείας Σύνδεση»   10 Αυγούστου 2019, Αρχαίο Θέατρο Άργους ώρα έναρξης 21:15   Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2019 που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔΑΜ, συνεχίζει τις συναυλίες του. Η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις!  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα […]