15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγάλο μέρος από το στρατόπεδο Ναυπλίου

Την παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτάσεων και κτιριακών εγκαταστάσεων στα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες των Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας αντίστοιχα, γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ειδικότερα, ο υπουργός απαντώντας πρόσφατα σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε υπόψη του στη Βουλή ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε τα εξής:

“Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο συνέργειας και στήριξης των αναγκών των OTA Α΄ και Β΄ βαθμού, συνδρομής στον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους, καθώς και εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών, έκανε δεκτό αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παραχώρηση χώρων στρατοπέδων.

Σε υλοποίηση αυτού, το ΓΕΣ έχει ήδη γνωματεύσει για τη μη επιχειρησιακή αναγκαιότητα τμήματος έκτασης 47.344,50 τ.μ. με τις υφιστάμενες σε αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 7.900 τ.μ. από το στρατόπεδο «Στρατηγού Κολοκοτρώνη Θ.» στην Τρίπολη, προκειμένου να στεγασθούν σε αυτό υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και για τη μη επιχειρησιακή αναγκαιότητα τμήματος έκτασης 39.572,52 τ.μ. με τις υφιστάμενες σε αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 6.895,70 τ.μ. από το στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Ζησιμόπουλου» στο Ναύπλιο, προκειμένου να στεγασθούν σε αυτό υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Τα παραπάνω τμήματα των στρατοπέδων, σύμφωνα με τις Τεχνικές Εκθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν διαβιβασθεί στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), θα αφορούν τη στέγαση και τη λειτουργία των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας και Αργολίδας, αντίστοιχα.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δια του ΤΕΘΑ, ως ιδιοκτήτης των υπόψη ακινήτων, θα προχωρήσει στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αξιοποιώντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία”.

Περισσότερα Άρθρα

Παραιτήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος

Την… αναμενόμενη παραίτηση του από Δήμαρχος Στυλίδας υπέβαλλε μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο κ.Γκλέτσος είχε δηλώσει πως αν κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα υποβάλλει την παραίτηση του. Έτσι λοιπόν, μετά την ψηφοφορία στη Βουλ, ο Απόστολος Γκλέτσος, έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει […]

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα  για τα ναρκωτικά και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα Συνελήφθησαν, χθες (20.4.2021) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί, 24χρονος και 27χρονη, γιατί σε έλεγχο που έγινε […]