10 °C Argos, GR
4 Απριλίου, 2020

Στο Ναύπλιο το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ζητήματα που αφορούν το διεθνές δίκαιο συζητούνται διεξοδικά στη διάρκεια του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που ξεκίνησε στο Ναύπλιο, με « ψυχή» της διοργάνωσης τον Ναυπλιώτη καθηγητή της Παντείου κ. Στέλιο Περράκη.

Την τριήμερη αυτή επιστημονική συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και συγκεκριμένα στην εκδήλωση του Σαββάτου ( 5.30μμ) στο Παλαμήδι.

Οι τριήμερες εργασίες γίνονται στο ιστορικό Βουλευτικό και παίρνουν μέρος διαπρεπείς Έλληνες και ξένοι καθηγητές και άλλοι επιστήμονες που θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα .

Κεντρικό θέμα του διήμερου τα 70 χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης , η ως τώρα δράση του και οι προοπτικές του.

Χαιρετισμό στις σημερινές εργασίες ,απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπήρξε καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημ. Κωστούρο και την Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ισμήνη Κριάρη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων- ομιλητών θα είναι (το Σάββατο)οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη , ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού -και πρώην μέλος της Κοινοβ. Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης –Γιώργος Μαυρωτάς ήταν στο αποψινό πάνελ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Η εκδήλωση στο Παλαμήδι,( Σάββατο 5.30), παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου περιλαμβάνει:
Απονομή Βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή ΣΙΣΙΛΙΑΝΟ Λίνο-Αλέξανδρο

Απονομή Αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις
Τέχνες» 
στους:
• ΜΕΤΑΞΑ Αναστάσιο-Ιωάννη, Ομότ. Καθηγητή, ΕΚΠΑ, Μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής
Ακαδημίας
• ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, Διακεκριμένο Καθηγητή Πανεπιστήμιο Τέξας, Ακαδημαϊκό
• ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη, Ομότ. Καθηγητή, ΕΚΠΑ .

Οι εργασίες του τριήμερου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου ολοκληρώνονται το πρωί της Κυριακής με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το Κυπριακό ζήτημα .

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

Περισσότερα Άρθρα

Τα γεγονότα σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1844 Ο δρ. Τζον Ριγκς εφαρμόζει για πρώτη φορά αναισθησία για την εξαγωγή δοντιού του συναδέλφου του δρ. Χόρας Γουέλς, χρησιμοποιώντας νιτρικό οξείδιο. 1886 Η Dial Square FC, μία ποδοσφαιρική ομάδα από το Γούλιτς, δίνει τον πρώτο αγώνα της και συντρίβει με 6-0 την Eastern Wanderers. Αργότερα θα γίνει πασίγνωστη ως Arsenal FC. 1946 Δημιουργείται […]

Ο Νίκας ανακοίνωσε Βυτινιώτη στην Κορινθία – Κόκκαλο ο Πετράν

Τις προηγούμενες ημέρες άνθρωποι του Τατούλη προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια τυχαία φωτογραφία στην οποία εικονιζόταν και ο Βυτινιώτης, ισχυριζόμενοι ότι στηρίζει τον συνδυασμό τους. Η σημερινή όμως ανακοίνωση από τον Παναγιώτη Νίκα της υποψηφιότητας του Χάρη Βυτινιώτη για την Κορινθία, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Από το προφίλ του Παναγιώτη Νίκα στο Facebook διαβάζουμε: […]