20 °C Argos, GR
Οκτώβριος 19, 2019

Συνεχίζεται η έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

 

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο “just a few drops of pink Coppertone” συνεχίζεται έως την 1 Σεπτεμβρίου 2019 στο FOUGARO ARTCENTER.

Η Στέλλα Καπεζάνου, με καταγωγή από το Ναύπλιο, έχει διακριθεί πολλές φορές για τη ζωγραφική της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από ολόκληρη τη διαδρομή της ζωγράφου καθώς και ένα τρίπτυχο που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Στο έργο της η Καπεζάνου παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται με κριτική διάθεση, χιούμορ και μερικές φορές ειρωνεία. Οι εικόνες δομούνται προσεκτικά, με μια προσήλωση σχεδόν αρχιτεκτονική. Αν όμως σπάσεις το κέλυφος της επιφάνειας, ξεκινάς να καταλαβαίνεις ότι αυτό που βλέπεις μοιάζει αληθινό, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι.

Όπως σημειώνεται από τον Art Director του Φουγάρου, Αντώνη Ι. Κοντρογιάννη, στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «τα έργα συντίθενται πρώτα νοητικά, από έναν νου που σκέφτεται με εικόνες, οι οποίες ίσως να μην ταιριάζουν, αλλά πάντως συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον momentum. Η μνήμη εδώ λειτουργεί σαν αποθετική δεξαμενή εικόνων, συμβόλων, συνηθειών και εμπειριών που ανασύρονται για να συμπλεύσουν. Μόνο έτσι γίνεται δυνατή η απόδοση παραλιών του Los Angeles με λουόμενους της Αρβανιτιάς, ή πορτοκαλεώνων της Αργολίδας με lifestyle πόζες άχρονων μοντέλων που μισοκλείνουν αισθησιακά τα μάτια. Δύσκολα δίπολα βρίσκουν μία ζωγραφική κοιτίδα επώασης. Στριφνές παραδοχές αναλύονται σε φόρμα και χρώμα. Συμβάσεις και δεδομένα εκρήγνυνται αφήνοντας σαν ίχνος …just a few drops of pink Coppertone».

επιμέλεια έκθεσης
Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης

Εγκαίνια Παρασκευή 7 Ιουνίου 8.30μμ
πούλμαν από Αθήνα | πληροφορίες & κρατήσεις 210 8070523  6951 671315

Στέλλα Καπεζάνου 

Η Στέλλα Καπεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling. Στο Λονδίνο έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star Award, το Cass Art Prize 2018 και ήταν φιναλίστ για το Solo Show Award 2017, το Rise Art Prize 2018  and το ACS Studio Prize 2018.

Έχει παρουσιάσει τα έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Ελλάδας.

Ώρες λειτουργίας:

θερινό ωράριο από 18 Ιουνίου: Τρίτη έως Κυριακή 6 – 11μμ

Τηλέφωνο:

27520 47300

210 8070523

Email:

art@fougaro.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κατάθεση voucher για τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Μετά την ανάρτηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων μητέρων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2019-2020» στις 23/7/2019 σας ενημερώνουμε ότι: Oι αιτούντες θα μπορούν να δουν τα οριστικά αποτελέσματα της αίτησή τους και να εκτυπώσουν το voucherστην ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr,paidikoi.eetaa.gr) (μέσω της […]

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί όλους τους πολίτες να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη έλλειψη αίματος στο Γ.Ν. Καλαμάτας και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γ.Ν. Καλαμάτας καλεί όλους τους φίλους της καθώς και όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας να προσέλθουν στην αιμοδοσία του Γ.Ν. Καλαμάτας για να δώσουν αίμα και να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν μεγάλη ανάγκη […]