19 °C Argos, GR
27 Μαΐου 2020

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Κάθε γυναίκα που μένει σπίτι πρέπει να είναι ασφαλής

Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πιθανόν να αυξηθούν, αν λάβουμε υπόψη μας, μεταξύ άλλων, και την μεγαλύτερη σε διάρκεια παραμονή των θυτών με τα θύματα εντός του σπιτιού.
Tο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών θυμάτων έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας.
Τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΙ, αλλά και το σύνολο των δομών που υπάγονται στο δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ ενάντια στη βία κατά των γυναικών, λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης αλλά, υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ακόμα και φιλοξενίας.
Τόσο η ΓΓΟΠΙΦ όσο και το ΚΕΘΙ προσπαθούμε να φτάσει σε κάθε γυναίκα το μήνυμα ότι δεν δείχνουμε καμία ανοχή στη βία. Κάθε γυναίκα που μένει σπίτι πρέπει να είναι ασφαλής.
Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχει διέξοδος:
📌 Αρκεί να επικοινωνήσει με μία από τις δομές του δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματέως κας Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία δεν έχει σταματήσει στιγμή να εργάζεται για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί κάθε ανάγκη που προκύπτει ή μπορεί να προκύψει.
📌 Αρκεί μια επικοινωνία με κάποιο από τα συμβουλευτικά κέντρα, ή μια κλήση στην τηλεφωνική γραμμή 15900 ή ένα email στο sos15900@isotita.gr.
📌 Αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.womensos.gr και θα λάβει πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για όλο το δίκτυο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
📌 Αν διατρέχει άμεσο κίνδυνο θα πρέπει να καλέσει το 100 ή να απευθυνθεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.
Αν η ίδια η γυναίκα δεν μπορεί ή δεν βρίσκει την δύναμη να ζητήσει βοήθεια, είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε για να “σπάσει” τη σιωπή της.
Αν γνωρίζετε ή υποπτεύεστε ότι μια γυναίκα υφίσταται ενδοοικογενειακή βία, μιλήστε. Υποστηρίξτε και ενημερώστε την για τους τρόπους που μπορεί να ζητήσει βοήθεια.
Δεν πρέπει και δεν είναι μόνη.
Έχει διέξοδο.
Όλοι και όλες ας είμαστε αρωγοί στον αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς.

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου

Πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας

Περισσότερα Άρθρα

Αφαιρεί τις αρμοδιότητες Χειβιδόπουλου-Καλλίρη ο Τατούλης; Θ.Πισιμίσης και Φ.Στεφανόπουλος αναλάμβανουν αντιπεριφερειάρχες;

Πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί πάντως αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας οι δυο αντιπεριφερειάρχες, Αργολίδας και Κορινθίας θα μείνουν χωρίς αρμοδιότητες. Ο Πέτρος Τατούλης που όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση από την συμπεριφορά Χειβιδόπουλου και Πελοπίδα Καλλίρη εξαναγκάζεται να τους αφαιρέσει τις αρμοδιότητες προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό […]

Πρωινή Παγωνιά στην Αργολίδα

Πρωινή παγωνιά με χιόνια στα ορεινά στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και του Άργους με την θερμοκρασία βάση του Μετεωρολογικού σταθμού της Πυργέλας η θερμοκρασία έφτασε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου,  σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε και στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης και το πρωί […]