21 °C Argos, GR
Σεπτέμβριος 19, 2019

«Τα Νέα»: Διακοπές με κότερο και για τον Λευτέρη Κρέτσο

Διακοπές με πολυτελές σκάφος έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα» «όργωσε» Υδρα, Σπέτσες και Ναύπλιο με πολυτελές σκάφος, ενώ συμμετείχε σε αποστολή με ξένους προσκεκλημένους. Μάλιστα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέλεξε να ταξιδέψει με κότερο, ενώ οι υπόλοιποι της αποστολής μετακινήθηκαν με πούλμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διακοπές του κ. Κρέτσου πραγματοποιήθηκαν από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, τις ημέρες που η κυβέρνηση προσπαθούσε να δικαιολογήσει την σκαφάτη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Η αποκάλυψη για τον Λευτέρη Κρέτσο, έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκαν από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει χαλαρές στιγμές σε σκάφος, της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγοπούλου, τον Αύγουστο του 2018, λίγο καιρό δηλαδή μετά την τραγωδία στο Μάτι, όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην εφημερίδα «Τα Νέα», μετά την αποκάλυψη των σκαφάτων διακοπών του Αλέξη Τσίπρα, ο ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα», είχε μιλήσει για τις πολυτελείς διακοπές κυβερνητικού στελέχους χωρίς ωστόσο, να τον κατονομάζει, λίγες ημέρες μετά, στο ίδιο πολυτελές κότερο.

Η απάντηση του Λευτέρη Κρέτσου

Τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για τα όσα αναφέρουν για βόλτα του με κότερο στον Σαρωνικό έδωσε ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

«Έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο επέλεξαν “Τα Νέα” του κ. Μαρινάκη για να δυσφημίσουν την επίσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του κόσμου στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά, στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του Game of Thrones, τη Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας.

Ήταν μια επίσκεψη που το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από το χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης.

Για “Τα Νέα”, η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε “βόλτα με το κότερο”. Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες.

Αν “Τα Νέα” τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην “έρευνά” τους.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς από τον μονίμως επισπεύδοντα αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το εμετικό του tweet, του προτείνω να ανακαλέσει άμεσα, καθώς δεν θα επιτρέψω σε κανένα να ρίξει σκιές στην απολύτως έντιμη πολιτική και προσωπική μου διαδρομή».

ΠΗΓΗ: iefimerida

 

Περισσότερα Άρθρα

Πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων Δήμου Ναυπλιέων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Ο Δήμος Ναυπλιέων ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας στις προτιμήσεις των επισκεπτών έχει κατά την περίοδο των εορτών εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση. Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση καθαριότητας ζητά τη συνεργασία των δημοτών κατά την διάρκεια των ημερών αυτών.   Σε ότι αφορά το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων από Μ. Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα του […]

«Πελοπόννησος Πρώτα: Η ίδρυση Τράπεζας στην Περιφέρειά μας απαιτεί σοβαρότητα και καλή προεργασία

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 30/1/2019 κληθήκαμε να εγκρίνουμε τη σκοπιμότητα ίδρυσης Περιφερειακού Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως καταθέσαμε και στην τοποθέτησή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να μας απασχολεί, ιδιαίτερα στη φάση αυτή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, πρέπει να μας […]