17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιουλίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιουλίου

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής:

1908: Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

1913: Οι ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Ξάνθη κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου.

1916: Γεννιέται η Ελληνίδα ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου.

1930: Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αρχίζει στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης με τον αγώνα Γαλλίας – Μεξικού (4-1). Ο Γάλλος Λισιέν Λοράν πετυχαίνει το πρώτο γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

1978: Η κομμουνιστική Αλβανία του Ενβέρ Χότζα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Κίνα και βυθίζεται στην απομόνωση.

1989: Ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύεται σε τρίτο γάμο την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας Δήμητρα Λιάνη στον ναό της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, μετά από ένα θυελλώδες ειδύλλιο που αναστάτωσε την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Περισσότερα Άρθρα

Εξιχνίαση κλοπής στην Αργολίδα, συλλήψεις στη Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση, που είχε γίνει την 1.10.2019 στην Ερμιόνη Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, για κλοπή.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για […]

O Γιάννης Μάλλιος υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Γιάννης Μάλλιος, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ζω μόνιμα στην Κάντια. Αποδέχτηκα τη πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του στη Τοπική Κοινότητα Ιρίων – Κάντιας.  Εμπιστεύομαι τον κύριο Αναγνωσταρά και συστρατεύομαι στον αγώνα του αφού […]