18 °C Argos, GR
Οκτώβριος 19, 2019

Το διακύβευμα των ΕυρωΕκλογών…

Ως Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις:

μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, ανεργία των νέων, προστασία των προσωπικών δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης & τις πλατφόρμες διαμοιρασμού των πληροφοριών, ταυτόχρονα, σ’ όλο τον κόσμο!

Ζούμε σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένος και περισσότερο  ανταγωνιστικός.

Συνάμα, το δημοψήφισμα για το Brexit απέδειξε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι το δεδομένο…

Και, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τη Δημοκρατία αυτονόητη, φαίνεται ότι ακόμα και αυτή απειλείται όλο και περισσότερο, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, με την άνοδο όχι μόνο των φασιστικών, αλλά & των λαϊκιστικών πολιτικών μορφωμάτων!

Στις Ευρωεκλογές της 26ης  Μάη έχουμε την ευκαιρία με την συμμετοχή μας να διεκδικήσουμε ως Έλληνες, τι θέλουμε από το κοινό μας μέλλον με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

Επιθυμούμε μια καλύτερη ζωή μέσα από την οικονομική ανάπτυξη ή μας ικανοποιούν πολιτικές λιτότητας και μας αρκεί απλώς η επιβίωσή μας μέσα από λαϊκιστικές πολιτικές επιδομάτων που εν τέλει οδηγούν σ’ εξάρτηση του πολίτη από το κράτος;

Όσο ένα λαϊκιστικό καθεστώς δυναμώνει τόσο ο λαός φτωχοποιείται, αλλά και όσο ο λαός φτωχοποιείται τόσο το κομματικό κράτος μεγεθύνεται. Φτωχοποίηση και ενδυνάμωση του νεποτισμού & του κομματικού κράτους είναι έννοιες ευθέως ανάλογες.

Με την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου & την κοινή κοινωνική κουλτούρα οικοδομούμε πολιτικά & πολιτιστικά Δημοκρατικά αναχώματα, απέναντι στο φασισμό & τον «ανίκητο» λαϊκισμό, οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης, που ηθελημένα θολώνει τις αξίες & τις προτεραιότητές μας ως κοινωνικά όντα…!

Οι αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο οικοδομούν το μέλλον μας σε μεγαλύτερο βαθμό από τις αποφάσεις των Εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών μελών.

Γι’ αυτό λοιπόν, το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για την ΕΕ, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας, προκειμένου ν’ αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός του Ευρωκοινοβουλίου, για να μπουν φραγμοί & να δοθεί οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας, με προοδευτικές πλέον οικονομικές & νομικές πρακτικές, βασισμένες στις αρχές και στις αξίες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας…, αξίες που στο σύνολό τους «βλέπουν» τον πολίτη ως άνθρωπο μ’ ατομικές επιθυμίες & όχι ως παραγωγικό υποκείμενο που ταυτόχρονα γίνεται καταναλωτής του νεοφιλελευθερισμού ή επιδοματούχος του λαϊκιστή λογοπλάστη με το ρητορικό βερμπαλισμό

 

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Αργολίδας

Λεωνίδας  Ζ. Κουτσογιάννης
Οικονομολόγος Μελετητής

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Κωστούρος: Πάμε για τη ΝΙΚΗ

Βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την Επόμενη μέρα που θα είναι καλύτερη ,όπως τόνισε, από την προηγούμενη φάνηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και εν νέου υποψήφιος, Δημήτρης Κωστούρος που ψήφισε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Πρόνοια. Ο κ.Κωστούρος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο με πολυμελή ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού Ναύπλιο Επόμενη Μέρα.   «Με ηρεμία […]

Δεν θα γίνει τελικά το debate των αρχηγών

Δεν θα γίνει το προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία τέλεσής του στην συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται πως το ντιμπέιτ των αρχηγών είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, όμως έπρεπε να μεταφερθεί εξαιτίας της Συνόδου, όπου τα..κράτη-μέλη καλούνται να προκρίνουν τον υποψήφιο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και […]