29 °C Argos, GR
Ιούνιος 18, 2019

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα

 

Η εβδομάδα που έρχεται θα σημάνει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις βουλευτικές εκλογές που όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον ΠτΔ και η κούρσα θα ξεκινήσει και τυπικά καθώς τα επιτελεία των κομμάτων έτσι και αλλοιώς βρίσκονται σε εγρήγορση. Σε κατάσταση…non stop καθώς προηγήθηκαν οι τετραπλές εκλογές του Μαϊου.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα καταρτισθούν και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ανά νομό και τα Επικρατείας.

Σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας για την Αργολίδα τα δεδομένα είναι:

-μια θέση ανήκει στον νυν βουλευτή Γιάννη Ανδριανό. Πρώτος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, με πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, με έντονη τη παρουσία του και στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα. Ο Γιάννης Ανδριανός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της παράταξης στο νομό, είναι μέλος της επιτροπής για την Παιδεία, και στηρίζει πολλά σε αυτόν η Ν.Δ. για το ποσοστό που θα πάρει στην Αργολίδα.

-η δεύτερη θέση εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί πως ανήκει στην Ελένη Παναγιωτοπούλου που έχει δραστηριοποιηθεί και θα αυξήσει τους ρυθμούς της.

-Απομένουν άλλες τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο. Η Σόνια Ταντάρου-Κρίγγου είναι ένα πολύ δυνατό στέλεχος της Ν.Δ. στο νομό. Με αφανή αλλά πολύ πετυχημένο ρόλο στις περιφερειακές εκλογές, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εσωτερικό του κόμματος, και όχι βεβαίως άδικα. Θεωρείται δεδομένο πως θα πάρει θέση στο ψηφοδέλτιο.

-Μεγάλες πιθανότητες επίσης συγκεντρώνει και ο εξ Αθηνών δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής.

-Αν έχουν «κλειδώσει» οι τέσσερις, απομένει μια θέση. Τις τελευταίες μέρες στην Πειραιώς συζητείται έντονα το όνομα του Κώστα Κατσαρού, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας. Από τις κατά καιρούς συζητησεις που έχουμε κάνει μαζί του γνωρίζουμε πως δεν ενδιαφέρεται ακόμα για την κεντρική πολιτική σκηνή. Επίσης ίσως μετράει αρνητικά για αυτόν το γεγονός ότι υπάρχουν δυο θέσεις από Αργείους στο ψηφοδέλτιο αν και ο γιατρός δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ναύπλιο.

Όνομα που επίσης ακούγεται είναι και του Τάσου Γαννώση που τα κατάφερε και εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος.

Ίσως μάλιστα αυτή η πέμπτη θέση δοθεί σε πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης από την περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων ή της Ερμιονίδας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα…κοντός ψαλμός αλληλούια.

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Νίκας: «Το πνεύμα του 1821 ας γίνει η πηγή έμπνευσης»

Τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση στην Καλαμάτα παρακολούθησε ο Δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας που επεσήμανε στις δηλώσεις του:  «Το πνεύμα του 1821 ας γίνει η πηγή έμπνευσης  για μια πορεία ανασύνταξης, δημιουργικότητας, υπερηφάνειας και υπεράσπισης των δικαίων του Ελληνισμού . Ζήτω το 1821. Ζήτω η Ελλάδα». Για μια ακόμα […]