19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τ. Λάμπρου: Φτάνει πια η οικονομική αιμορραγία του Δήμου μας προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Την προηγούμενη εβδομάδα, Τρίτη 23 Ιουνίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έναντι δικαιούμενων επιχορηγήσεων του Δήμου Ερμιονίδας, συνολικού ποσού 482.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους απουσίαζα, όμως είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω δημοσίως την κάθετη διαφωνία μου για την συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Με αυτή την απόδοση καλούνται για μία ακόμη φορά οι δημότες μας, ο Δήμος μας να καλύψει τα ελλείματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας. Με αυτή την «νέα» μορφή δανεισμού προσπαθεί η επιχείρηση να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματά της που έχει από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε μία νέα δημοτική περίοδο, έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και μέσω των τοπικών ΜΜΕ για πολύ κρίσιμα θέματα που αφορούν την πορεία της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης.

 Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ; (κύκλος δραστηριοτήτων και ταμειακά διαθέσιμα)

 Ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς τρίτους; (ελεύθερους επαγγελματίες). Ποια είναι τα χρέη της;

 Ποιες είναι οι οικονομικές απαιτήσεις; Ποια είναι η κατάσταση της ρευστότητας του ταμείου της;

 Ποιοι λογαριασμοί έχουν εκδοθεί και ποιοι λογαριασμοί βρίσκονται σε εκκρεμότητα;

 Ποια κατάσταση επικρατεί στην κινητή και ακίνητη περιουσία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ (π.χ. βιολογικοί καθαρισμοί, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης)

 Ποιες είναι οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες τις οποίες πήρατε απόφαση να καλυφθούν μέσω νέου δανεισμού;

 Πως διαπιστώθηκε η αποδεδειγμένη αδυναμία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών;

 Για την οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ δε φταίει μόνο ο κορονοϊός, δε φταίει η οικονομική κρίση, τα θέματά της και οι παθογένειές της. Αυτές είναι διαχρονικές και απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις. Εμείς, ως δημοτική παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι δε μπορούμε να συντηρούμε μία ελλειμματική και προβληματική δημοτική επιχείρηση κα  ιείχαμε παρουσιάσει μία ξεκάθαρη θέση, είχαμε προτείνει μία σύγχρονη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης και μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ριζικής οικονομικής εξυγίανσης με συγκεκριμένο τρίπτυχο ενεργειών:

 Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας της.

 Περιορισμός, κυρίως των ελαστικών και των ανελαστικών λειτουργικών δαπανών.

 Εφαρμογή μιας νέας πολιτικής στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης : Ίδρυση και λειτουργία μιας σύγχρονης Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης και αποχέτευσης. Φτάνει πια η οικονομική αιμορραγία του Δήμου μας προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Όχι σε άλλες επιβαρύνσεις στους δημότες μας, Ο νέος δανεισμός δεν είναι λύση στα προβλήματά της.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Περισσότερα Άρθρα

Μητσοτάκης: Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και ειδικότερα για τους 5 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμούς στη χώρα μας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. 3.280.000 συμπολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και από αυτούς 1.810.000 είναι […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο ταραξίας

«Θα τους ταράξουμε στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.» Το είπε ο Τσίπρας στην τελευταία Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Το 2019 είχε πει το «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», επαναλαμβάνοντας μια παλιά ρήση του Ηλία Ηλιού. Γενικώς ο Αλέξης το ‘χει το χούι να ταράζει. Του αρέσει η ταραχή, γεννήθηκε για την ταραχή, ό,τι κάνει καταλήγει σε ταραχή, βρέχει […]