17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο “just a few drops of pink Coppertone”, η οποία θα διαρκέσει έως την 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Στέλλα Καπεζάνου, με καταγωγή από το Ναύπλιο, έχει διακριθεί πολλές φορές για τη ζωγραφική της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από ολόκληρη τη διαδρομή της ζωγράφου, καθώς και ένα τρίπτυχο που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Στο έργο της η Καπεζάνου παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται με κριτική διάθεση, χιούμορ και μερικές φορές ειρωνεία. Οι εικόνες δομούνται προσεκτικά, με μια προσήλωση σχεδόν αρχιτεκτονική. Σπάζοντας όμως το κέλυφος της επιφάνειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που μοιάζει αληθινό, τις περισσότερες φορές δε θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί.

Όπως σημειώνεται από τον Art Director του Φουγάρου Αντώνη Ι. Κοντρογιάννη στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «τα έργα συντίθενται πρώτα νοητικά, από έναν νου που σκέφτεται με εικόνες, οι οποίες ίσως να μην ταιριάζουν, αλλά πάντως συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον momentum. Η μνήμη εδώ λειτουργεί σαν αποθετική δεξαμενή εικόνων, συμβόλων, συνηθειών και εμπειριών που ανασύρονται για να συμπλεύσουν. Μόνο έτσι γίνεται δυνατή η απόδοση παραλιών του Los Angeles με λουόμενους της Αρβανιτιάς, ή πορτοκαλεώνων της Αργολίδας με lifestyle πόζες άχρονων μοντέλων που μισοκλείνουν αισθησιακά τα μάτια. Δύσκολα δίπολα βρίσκουν μία ζωγραφική κοιτίδα επώασης. Στριφνές παραδοχές αναλύονται σε φόρμα και χρώμα. Συμβάσεις και δεδομένα εκρήγνυνται αφήνοντας σαν ίχνος …just a few drops of pink Coppertone».

επιμέλεια έκθεσης
Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης

εγκαίνια Παρασκευή 7 Ιουνίου 8.30μμ
πούλμαν από Αθήνα | πληροφορίες & κρατήσεις 210 8070523 6951 671315

ωράριο λειτουργίας
Πέμπτη & Παρασκευή 6 – 11 μμ | Σάββατο & Κυριακή 12πμ – 10μμ

θερινό ωράριο από 18 Ιουνίου: Τρίτη έως Κυριακή 6 – 11μμ

πληροφορίες 27520 47300 | 210 8070 523 | art@fougaro.gr | www.fougaro.gr

Περισσότερα Άρθρα

Υγειονομικό υλικό προς την Ελλάδα έστειλε η Κίνα

Αφίχθη λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοϊού. Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζυγίζει περίπου 8 […]

Η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου έκοψε την πίτα της

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σήμερα η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε  ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αργολίδας και ξεναγήθηκε στους χώρους της Νοσηλευτικής μονάδας.   Παραβρέθηκαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αργολίδας, με την Διοικήτρια Μαρία Σαρρίδη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρή […]