22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έξι έργα για την Αργολίδα πέρασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο (βίντεο)

 

Σημαντικά θέματα, έξι σε αριθμό για την Αργολίδα συζητήθηκαν μεταξύ των συνολικά 19 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προχθές 21/11/2019. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής βασικά:? Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΟΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ»Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή απέτυχε στο να προετοιμάσει το συγκεκριμένο έργο παρότι είχε εγκεκριμένη και θεωρημένη μελέτη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καταστροφή της μεγάλης πλημμύρας στον Ξοβριό του 2018 με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή περιουσιών.Εγκρίθηκαν επίσης ?η ένταξη υποέργου περί συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου του δρόμου Λυγουριό – Τραχειά ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες προϋπολογισμού 580.000,00?η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου τμημάτων Επ. Οδού 19Α Δρόμου Αρχαιοτήτων προς Ναύπλιο, προϋπολογισμού 1.160.000,00?η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου στο Δρόμο Μύλοι – Αχλαδόκαμπος Όρια Νομού με προϋπολογισμό 650.000,00Αξιοσημείωτο είναι ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ από την παρελθούσα περιφερειακή αρχή ανήλθε μόνο στο 21 %. Είναι εξοργιστικό το ότι είχαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια διαθέσιμα και τα άφηναν αναξιοποίητα αδιαφορώντας.

Gepostet von Ιωάννης Μαλτέζος am Samstag, 23. November 2019

Σημαντικά θέματα, έξη σε αριθμό για την Αργολίδα συζητήθηκαν μεταξύ των συνολικά 19 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προχθές 21/11/2019. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής βασικά:

? Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΟΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ»
Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή απέτυχε στο να προετοιμάσει το συγκεκριμένο έργο παρότι είχε εγκεκριμένη και θεωρημένη μελέτη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καταστροφή της μεγάλης πλημμύρας στον Ξοβριό του 2018 με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή περιουσιών.

Εγκρίθηκαν επίσης

?η ένταξη υποέργου περί συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου του δρόμου Λυγουριό – Τραχειά ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες προϋπολογισμού 580.000,00

?η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου τμημάτων Επ. Οδού 19Α Δρόμου Αρχαιοτήτων προϋπολογισμού 1.160.000,00

?η ένταξη νέου υποέργου για τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου στο Δρόμο Μύλοι – Αχλαδόκαμπος Όρια Νομού με προϋπολογισμό 650.000,00

Αξιοσημείωτο είναι ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ από την παρελθούσα περιφερειακή αρχή ανήλθε μόνο στο 21 %. Είναι εξοργιστικό το ότι είχαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια διαθέσιμα και τα άφηναν αναξιοποίητα αδιαφορώντας.

Περισσότερα Άρθρα

2 ακόμα υποψηφιότητες για την ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο Χρήστος Πετσέλης ανανεώνει την υποψηφιότητά του με την Αλλαγή Πορείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023! Καλή επιτυχία Χρήστο! Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Φιλόλογο Ελένη Μουζακιώτη, η οποία θα δώσει μαζί μας την μάχη των επερχόμενων εκλογών! Καλή επιτυχία!

Βραζιλία: Η κυβέρνηση αρνείται την άμβλωση σε γυναίκες θύματα βιασμού

Η Βραζιλία αυστηροποίησε την πρόσβαση σε αμβλώσεις στις γυναίκες θύματα βιασμού, υποχρεώνοντας μεταξύ άλλων το ιατρικό προσωπικό να τους προτείνει να δουν σε υπερηχογράφημα το έμβρυο. Η γυναίκα που επιθυμεί να κάνει άμβλωση θα πρέπει επίσης «να διηγείται λεπτομερώς» τι ακριβώς συνέβη και θα ενημερώνεται ότι ενδέχεται να της ασκηθούν ποινικές διώξεις, αν δεν μπορεί […]